dinsdag 30 maart 2010

Eerste gribfile via onze SSB zend/ontvanger.

Gisteren de laatste loodjes gelegd aan het installeren van de SSB zend/ontvanger met een Pactor 2 modem. We zijn wel een beetje technisch ondergelegd en weten wel wat van programma's af, maar we hebben hulp gekregen van 2 lieve mensen. Per toeval zijn we met elkaar in contact gekomen en na wat over en weer gemail werd ons hulp aangeboden.
Van te voren hebben we ons aangemeld bij Sailmail ( 90 minuten per week mailen) en hebben het programma Mscan Meteo en Airmail geïnstalleerd. De laptop was er klaar voor.
Na wat uren stekkers aansluiten, de automatische antenne-tuner en de componenten aan elkaar gekoppeld te hebben was het zover! Eerst werden de gegevens in de programma's ingevoerd en daarna werd er contact gemaakt via Mscan. Hierin kan je een bepaald gebied selecteren waarvan je grib-files ( weerkaarten tot maximaal 3 dagen) wilt ontvangen. Daarna wordt de aanvraag van dit gebied met het programma Airmail naar Sailmail verzonden en na een tijdje maak je weer contact met Sailmail en haal je gribfile binnen. Boven staat het resultaat! Trouwens geen weer om in de Golf van Biskaje te zijn. De SSB werkt perfect, zeker gezien het feit dat we in een haven liggen en er verschillende stoorzenders in de buurt zijn. Onderweg kunnen we dus mailen ( enkel platte tekst), gribfiles ophalen en contacten onderhouden met lotgenoten. Onze hulpjes......................... heel erg bedankt en ze weten wel waarvoor!

Vandaag  zijn we naar de huisarts geweest om nog enkele antibiotica-kuren en flinke pijnstillers te halen die enkel op recept te verkrijgen zijn. Hierna naar de apotheek geweest en we hebben ons uitgeschreven bij het gemeentehuis. Huisraad nog wat opruimen en klaar maken voor het grote verhuis morgen..................We hebben meer kriebeltjes in onze buik dan normaal.