woensdag 7 april 2010

Te voorbarig.

Gisteren meldden we dat we een beetje rust gevonden hadden, mooi niet dus. Vanmorgen kregen we een telefoontje dat Ella's oma overleden is. 90 jaar is een respectabele leeftijd, maar toch.........ze was een echte lieve oma.
Ondanks dit bericht en vele onnozele telefoontjes van mensen, moeten we vooruit. Soms hebben we het gevoel dat mensen denken dat we op ons bootje zitten te luieren en een zee van tijd hebben. Niets is echter minder waar. 's Morgens staan we om 8 uur op, werken tot een uur of 1. Proppen enkele broodjes in ons mond en gaan verder met werken. Als het een uur of 6 is, ruimen we alles op en maken een fastfood maaltijd klaar. Als een collegaatje dan belt met de vraag of Erik een map weet te liggen, dan kan het gesprek wel eens kortaf worden. Zeker als er niet gevraagd wordt hoe het allemaal gaat en of het allemaal een beetje vlot. Kijk en zoek eerst zelf eens, want wie heeft er nu een zee van tijd?
Toch hebben we wel wat werk kunnen verzetten. Vandaag was een heerlijke dag zonder wind en zo konden we buiten de elektriciteitskabels van de zonnepanelen aan elkaar solderen. Een krimpkous er over en hopen dat het zaakje zeewaterbestendig is. Van Hein hebben we een soort stopverf gekregen waarmee de zwanenhals ( waar verschillende bedradingen door lopen) dicht hebben kunnen proppen. Met ruwe zee moeten we er niet aan denken dat een onverwachte golf in de kuip zeewater door de zwanenhals perst. Zeewater vreet echt alles weg! We hebben zoveel mogelijk plaatsen goed af weten te dichten en straks zullen we bij het uitvaren de beluchters dicht proppen.De ankerrol is nu klaar en de anker is geborgd. Op de foto is te zien dat het anker geen kant meer uit kan. Aan de bovenzijde zit hij vast door middel van een dikke pen en hieronder hebben we het anker geborgd met rvs draadeind en vleugelmoeren. Dan nog kunnen we het anker goed klusteren met een lijn zodat deze geen schade kan veroorzaken.
Morgen gaan we de bedradingen van de zonnepanelen op de accu's aansluiten en we moeten nog bevestigingen maken om de zonnepanelen vast te zetten. De constructie is sterk en zodanig gemaakt dat we straks zeilend de panelen omhoog kunnen laten staan.
Nu zijn we moe en voldaan:-) Wat staat ons nog meer te wachten?