woensdag 9 juni 2010

Big, bigger, biggest en zaterdag zijn we even in NL.


We beginnen met het kleinste. De fok is gemaakt! Op tijd en volgens de afgesproken prijs. Wat we zo op het eerste moment kunnen zien hebben ze er werk van gemaakt. Er is een nieuw stuk ingezet en het onder- en achterlijk zijn voorzien van een nieuwe zoom. Ziet er allemaal pico bello uit.

In Plymouth kwamen we een vissersboot tegen met als naam: Size Matters. Nou over size gesproken. Hier hebben ze joekels van boten! De een nog groter dan de andere. Van privé tot cruise, van motor tot zeil.
Uit een zeer betrouwbare bron weten we dat het vertoeven op een boot (foto 2 en 3) € 4000 per week kost:-).
Het cruiseschip liet bij vertrek zijn hoorn eens horen............. Hierna was er geen vogel en vis meer te bekennen. Oorverdovend! Het geluid van onze Plastimo hoorn valt in het niet bij het hoorngeschal van deze reus. De flats op de achtergrond vallen in het niet bij zo'n kolos.
Schuin achter ons ligt een motorjacht (foto 1). Jawel met personeel;-) Je ziet ze de hele dag poetsen, poetsen en nog eens poetsen. Ze zijn dan ook echt poetsvriendelijk.
Zaterdag gaan we voor 10 dagen met vakantie naar NL/BE om onze kids te vervelen en bezoekjes te brengen aan vrienden en familie. De bedoeling was vanuit Porto te vliegen, maar gezien het feit dat hier een vliegveld in de buurt ligt en de vliegtickets goedkoop zijn gaan we nu. Ook is het hier momenteel koud! 15oC en de vooruitzichten komende week geven niet veel goeds aan.
Een belangrijke bijkomstigheid is dat onze boot hier prima en veilig ligt in deze zeer luxe haven (Marina Coruna- tip voor vertrekkers in spe). Duur is deze haven niet en je krijgt 25% korting op je tarief, voor ons €15 euro per nacht alles inbegrepen, zelfs wifi. Het personeel houdt wel een oogje in het zeil als wij met vakantie zijn.

Vandaag was het weer wasdag. Je hebt hier 2 wasmachines en 1 droger, maar de droger is kapot. Dan blijft er maar 1 ding over en dat is waslijnen spannen en daar de was aan ophangen. En net als de was hangt........ regen! Bah.
Na enkele minuten staat er een vriendelijke Amerikaanse vrouw onder de paraplu aan boord met een briefje in haar handen. Ze excuseert zich en zegt  geen Frans te spreken. Nou, geen probleem want we zijn Hollanders:-) De vrouw bood ons aan de was te drogen in hun schip........................ Een aluminium motorschip ontworpen door haar man. We mochten de boot even komen bezichtigen. Een schitterend schip en oceaanwaardig. De huid is tussen de 8 en 12 mm dik en de ramen 19 mm dik. Het schip is ontworpen een draai te kunnen maken van 360 graden. Aan de buitenkant zie je het zo niet, maar van binnen is de boot super-de-luxe afgetimmerd en ingericht. We hebben een rondleiding gekregen en een fotoreportage gezien van hun reiservaringen met hun eerder op dit schip gelijkend zeilschip. Onze mocht daar in de droogtrommel en werd afgeleverd aan onze boot.Volgens ons hebben ze een beetje medelijden met ons.......We waren dan ook een beetje gezond jaloers.