maandag 7 juni 2010

La Coruna 1.

Eindelijk hebben we weer een beetje rust. De Vrijheid is goed onderhanden genomen en momenteel is er geen roestdruiper te vinden:-) Het zeil is weggebracht........ gaat op zijn Spaans. Elke dag krijgen we te horen dat het zeil weggebracht wordt en zien we 's avonds het zeil nog steeds liggen. Manana dus. We zien wel. Voor €250 zou de fok gemaakt worden en die was echt kapot.

Verder ontdekken we La Caruna. Een grote stad, maar erg leuk en sfeervol. Wat ons opvalt is dat de mensen de tijd nemen voor elkaar en tijd maken voor plezier. Jonge stelletjes zitten als tortelduiven op een bank, gezinnen zitten op het terras en spelen met de kinderen en oudjes lopen hand in hand. Steeds zie je een hand van een volwassenen door het haar van een kind aaien. De mensen wandelen hier veel en lachen.......... Staan te vissen en maken luidruchtig plezier. Dat is leven en genieten;-)

We hebben een bezoek gebracht aan een van de oudste nog werkende vuurtorens van Europa ' Torre de Hercules. Gebouwd door de romeinen in de 2e eeuw na Christus en gerestaureerd in de 18e eeuw. Erg indrukwekkend.
Hierna hebben we een bezoek gebracht aan het Aquarium Finisterrea. Tientallen grote aquaria met vissen die je kan vinden in de Atlantische Oceaan. Het is een educatief centrum en we kregen een film te zien hoe ze hier vroeger walvissen vingen. Op de foto zie je zo'n harpoenkanon. In de kop van de harpoen zit een explosief die de weerhaken in het lijf van een walvis uitklapt. De rest zullen we jullie maar besparen.......... geen leuk gezicht als je te zien krijgt hoe zo'n prachtig beest wordt afgeslacht.

La Caruna is een levendige stad. Het oud centrum heeft smalle straten met vele tapas barretjes. Ook hebben we een soort slager/cafe gevonden die ons verschillende ham- en kaassoorten serveerden. Erik die niet van kaas houdt heeft er zijn vingers bij afgelikt. Bah, wat lekker:-) Voor een klein bedrag kan je hier heerlijk eten.
In het centrum stonden Galiciers in folklore muziek te spelen. Vrolijke muziek met statige Spaanse dansers en danseressen. (zie filmpje onder fotoalbum)