woensdag 21 december 2011

4e Dag.

Het gaat prima hier! De wind is gisteren afgenomen, dus de zee werd ook vlakker. Ondanks dat de genua af en toe klapt hebben we niks te klagen. Een heerlijke zeildag, niet te hard niet te langzaam. Echt een dag om wat te ondernemen. We hebben vruchtenshakes gemaakt en de sushi was echt heerlijk. Onze vitamientjes hebben we weer binnen.
Met onze stroomhuishouding gaat het iets minder. Afgelopen dagen was het flink bewolkt en moesten we het meer van de windgenerator hebben. Omdat we voor de wind zeilen levert die niet echt veel vermogen op. Vandaag scheen de zon en zagen we een lage waarde op de monitor van de zonnepanelen. Na onderzoek bleek 1 van de panelen een connecter te hebben die gecorrodeerd was. Na het vervangen zagen we een hogere waarde. Opgelost;-). Omdat het nog wat bewolkt is leveren de panelen niet genoeg om alles van stroom te voorzien. Enkele apparatuur hebben we uitgezet. De laptop gaat overdag maar enkele keren aan, 's nachts de hele tijd, de ijskast gebruiken we als het echt nodig is, overdag gaat de marifoon uit en de vaste GPS idem. Gelukkig werkt Albycootje op eigen krachten en doet het voortreffelijk. Achteraf gezien hadden we beter niet in milieuvriendelijke stroomopwekkers moeten investeren, een kleine dieselgenerator zou een betere oplossing zijn. Tja, ruimte en geld;-).
Gisteren ontdekten we per toeval dat de GPS-muis een storing geeft bij het binnenhalen van faxen. Na het uitzetten verscheen er een veel beter beeld. Weer een probleempje uit de wereld. Elke dag faxt Erik (sy Gabber) zeer gedetailleerde weerkaarten op frequentie 14080Khz om 18:00 uur UTC, eigenlijk bestemd voor sy Vida vagabunda, die onderweg zijn naar het Carieb. Aansluitend om 18:30 uur UTC is er een babbeltje op 8131 Khz. Dat doet ons goed en we zijn Ernie en Erik zeer dankbaar voor de weerkaarten! Ook hebben we elke dag contact met sy Kostat en sy Dikke Druyff en geven elkaar bijzonderheden door. We trekken een beetje gelijkwaardig op en de gesprekken zijn voor ons een welkome afwisseling.
Verder hebben we nog geen koers gewijzigd en onze uitgeboomde genua staat nog steeds het zelfde. Dit alles geeft ons rust!

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com