woensdag 4 januari 2012

Paramaribo.


Eindelijk hebben we internet en konden vandaag onze mailbox bekijken. Heel wat kerstwensen, heel wat felicitaties. Erg bedankt daarvoor en we mailen jullie terug;-).
Maandag hebben onze anker laten vallen vlak voor Fort Zeelandia ( heeft een zeer bewogen geschiedenis) in Paramaribo, we waren kapot. Eerst moest er wat geruimd worden en zijn op tijd gaan slapen. Gisteren hebben we ons samen met Birgit en Bart, Fred en Marian ingeklaard. Met taxi's zijn we kriskras door Paramaribo gereden en de formaliteiten waren vlug afgerond. Het ziet er hier allemaal zeer belovend uit! Gaaf gewoon. De mensen, de leuke huisjes en het centrum.
Heel apart in een ander land te komen waar Nederlands gesproken wordt en de Surinamers zijn erg vriendelijk.

's Middags hebben we heerlijke bami goreng gegeten en hebben wat boodschappen kunnen doen. Bijna allles was op. Met onze AH-boodschappentassen zijn we weer terug naar vrijheid gegaan om verder te ruimen. Nog werk genoeg te doen. We hadden afgesproken dat we 's avonds op de Kostat kwamen eten. Fred zou de vis, die wij in de koeling hadden,  klaar maken. Een echte kok en het was echt smikkelen en smullen. Ondanks dat we allemaal nog doodmoe zijn hebben we nog laat zitten babbelen. Eigenlijk voornamelijk over de ervaringen van onze oversteek die niet gemakkelijk was. Het heeft er bij iedereen flink ingehakt en nemen de tijd om alles weer een plaatsje te geven door rust.

Inmiddels hebben we 'onze tijd' aan kunnen passen en onder 'contact' vind je onze nieuwe telefoonnummer.
We hebben enorm veel moeite gedaan om de foto's van Gambia op Internet te krijgen. Internet was vaak veel te traag en met Lightroom lukte het gewoonweg niet. Nu hebben we de foto's geĆ¼pload met Picasa.
Neem eens de moeite en klik eens op deze link. We horen graag je mening.
Foto's Gambia.