dinsdag 7 februari 2012

Scarborough.


Scarborough, de hoofdstad van Tobago. Daar liggen we op anker voor het moment. De ankerplaats is niet zo geweldig maar de stad zelf des te meer. De mensen zijn zeer vriendelijk en begroeten je constant. Hun kleding is even fleurig als het karakter. Op dit eiland gaat het ons zeker bevallen.
Het inklaren verliep ook zeer vlot en de Immigration en Customs zijn zeer behulpzaam en geven boordevol tips over het eiland. Een klein detail, het Carib-bier moesten we proeven en er werd een cafe aangewezen waar we er 1 genuttigd hebben. Ja het smaakt naar meer, maar nu we moe zijn even niet.
Vreemd genoeg moeten we ons wel 'afmelden' in Scarborough als we naar het volgend plaatsje Charlotteville willen, terwijl deze plaatsen op hetzelfde eiland liggen. Doe je dat niet, dan kom je daar de baai niet in. Als we daar heen gaan willen we meerdere ankerplekken bezoeken, daar zijn we dan wel weer vrij in en ons werden enkele mooie ankerplekken geadviseerd. Ons werd ook het advies gegeven carnaval hier te vieren in plaats van in Trinidad. Hier is het veiliger.
In Trinidad heeft vorig jaar een half jaar een avondklok plaats gevonden. In 1 maand tijd zijn daar 11 moorden gepleegd tussen drugsbendes daar. Momenteel zou het weer veiliger zijn. We gaan eerst eens van dit mooie eiland genieten.
En het is hier heet! In ieder geval geen hoge luchtvochtigheidgehalte en (nog) geen regen;-). Op de ankerplaats staat een verkoelend briesje, maar in de stad vreet de zon je op. Gelukkig zijn we geen bleekscheten waardoor we wel wat zon kunnen verdragen.
----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com