dinsdag 7 februari 2012

We zijn er bijna.

Nog enkele uurtjes en we bezoeken het eiland Tobago waar opnames van Robinson Crusoe gefilmd zijn. We laten het anker vallen bij Scarborough. Gisteren hebben we een derde rif in het grootzeil gelegd om meer snelheid uit de boot te halen en met daglicht aan te komen. Zeestroom en wind mee zorgden voor een rappe tocht, een mooie zeildag! De klok hebben we weer een uur terug gezet en nu is het voor ons 5 uren vroeger dan bij jullie.

Afgelopen nacht, tijdens ons wachtlopen. keken we beide uit naar het toplicht van sy Kostat die in onze buurt moest zijn. Daar we niks zagen zijn we binnen gaan zitten (zetten eierwekker op 15 minuten om weer buiten te gaan kijken). Nog geen minuut later riep Ella dat ze de motor van een boot hoorde. Wij naar buiten en op nog geen mijl afstand zagen we de verlichting van een schip, die onze richting op kwam. Van te voren had deze koekwous dus geen verlichting aan! Bij oproepen via de marifoon reageerde hij wel, maar in het Spaans. Maar goed dat we enkele woorden Spaans niet verleerd zijn:-). Het bleek een visser te zijn uit Chili die op weg was naar Trinidad??? Waarschijnlijk een houten vissersboot want op radar was hij bijna niet te zien. En hij maar roepen; Ai ai ai, amigo. De boot draaide om verdween weer.

We kijken er enorm naar uit om het Caribische gebied te bezoeken. Zwemmen, zwemmen en nog eens zwemmen;-). Voor ons gevoel gaan deze eilanden een beloning van onze reis worden. Natuurlijk willen we ook het binnenland van de eilanden bezoeken om nog meer te zien. We hebben en nemen de tijd. Of we alle eilanden gaan bezoeken? Dat weten we nog niet. Waar het erg mooi is willen we langer blijven. Waar het voor ons te druk is zullen we vlug verder gaan. Wordt vervolgd.

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com