donderdag 22 maart 2012

Martinique.

Gisteren hebben we afscheid genomen van de leuke mensen in Wallilabou Bay waar we een zeer leuke tijd hebben gehad. We hadden besloten door te gaan naar Martinique en St. Lucia over te slaan omdat we toch niet alles kunnen zien. St. Lucia trekt ons niet zo. Vanmorgen om half 10 konden we het anker uitgooien in de baai Cul de Sac Du Marin (zie positie) op Martinique na een motorsailtocht van 20 uur stampen aan de wind. Leuke tocht? Nee, eerder erg vermoeiend. Als het goed is gaan er die vanaf nu zeker komen. De volgende eilanden hebben namelijk een ruimere koers.
We konden wel in Rodney Bay inklaren, wat in een gunstigere koers ligt, maar we willen de mooie baaien van de zuidkust van Martinique eens goed bekijken. Wat hebben we het toch goed!

Na aankomst hadden we vlug alles opgeruimd want we wilden ons inklaren. De customs behoorden open te zijn van 07:30 tot 12:30 uur. Alles was en bleef dicht, dus morgen gaan we maar weer op pad....
Het is weer even wennen hier alles ziet er echt westers uit en we zien geen armoede. We wanen ons eerder in Frankrijk en hebben ons zelfs na een hele lange tijd tegoed gedaan aan een vette hamburger bij MacDonalds;-). Hierna kwamen we in een supermarkt terecht waar we weer eens flink in kunnen gaan slaan;-). Ella nam een winkelwagen uit een rek en het leek wel haar kinderwagen. Ze was blij weer in een supermarkt te zijn met een uitgebreide sortering. Het is ook wel een beetje nodig dat er wat kilootjes bijgegeten worden.

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com