vrijdag 11 mei 2012

Vrijheid.


Deze fantastische reis heeft ervoor gezorgd dat we meer flexibeler en meer creatief geworden zijn met aan motivatie geen gebrek. Zoals iedereen loop je tegen problemen aan en zoek je een oplossing. Echter met dit leventje kom je er niet om maar aan één oplossing te denken. Tunnelvisie? Uit den boze! We hebben vele opties overwogen en we zijn er uit.

Klik hieronder voor ons verder verhaal.

Allebei genieten we enorm van onze reis, al vinden we 2,5 jaar lang genoeg. Ons gemis van de kids, vrienden is enorm en willen een langere tijd met hen samen zijn. We willen verdorie oma en opa zijn voor Milan! Daarom hadden we gekozen voor de optie met de boot terug te keren naar NL. Hierbij blijven toch enkele factoren opspelen, zoals o.a. Ella er echt enorm tegenop ziet om de oceaan over te steken. Ze doet het wel, maar dit vreet enorm veel energie van haar. Chapeau!

Zodra de boot in NL ligt zijn verdere lange reizen naar mooie gebieden niet meer bespreekbaar. En juist in deze hoek is zoveel te zien en te beleven. Met vaak enkel dagtripjes ben je weer in een totaal ander land. Van het reizen genieten we juist enorm, maar we willen geen lange tijd wegblijven.

Mede door lange gesprekken samen en met andere cruisers hebben we een compromis gevonden waar we ons beide happy bij voelen. We stallen de boot in Trinidad of Grenada, gebieden buiten het orkaangebied! We boeken een vliegticket om in juni naar Nederland te gaan en willen voor ongeveer 7 maanden gaan werken. Zo kunnen we ook mooi onze scheepskas weer spekken.

Het zou ook goed kunnen zijn dat het in Nederland zo enorm goed bevalt dat we alsnog beslissen het laatste niet te doen. Ooit zullen we Vrijheid weer naar Nederland brengen. Of Erik neemt een zeilmaat mee of we zoeken een andere oplossing. Ella gaat steekt de oceaan niet meer over;-).