zondag 5 mei 2013

Montserrat.

 Nadat we donderdagavond weer hebben genoten van dolfijnen rond onze boot zijn we vrijdag om 6 uur vertrokken naar Montserrat. Er stond geen wind en de zee was vlak. Dat hebben we nog nooit meegemaakt. Ons Soleeke was aan de beurt en zo motorden we richting het volgend eiland. Onderweg kwamen we 2 scholen grienden ( walvisachtige) tegen die elegant ons voorbij zwommen. Zelfs kregen we een verstekeling aan boord, een grote vlinder die eerst op de mast ging zitten en daarna een veilig onderkomen zocht in de kajuit.

Voor het verder verhaal, klik hier onder.


Na ongeveer 8 uurtjes naderden we het eiland Montserrat en hadden het geluk dat het helder weer was. Omdat je eigenlijk niet binnen de 'Exlusion Zone' mag komen hebben we besloten dit toch te doen. Normaal heb je Noord/ Noordoosten wind die ervoor zorgen dat je boot helemaal onder de as kan komen te zitten. Nu hadden we een beetje wind uit het Zuiden, een geluk dus. Zo konden we de krater van de vulkaan zien roken en we zagen de lavastromen nog van afgelopen jaren. Wat indrukwekkend om te zien!!!!
De toenmalige hoofdstad Plymouth is grotendeels verwoest door de lava en we zagen nog enkele daken er bovenuit steken. De rest van de hoofdstad was verlaten en zo hebben we onze eerste 'spookstad' gezien. Op zich was dit weer luguber om te zien. Een vulkaan die zomaar even een grote stad van de kaart veegt.
 Hierna kwamen we aan bij Litlle Bay waar we in wilden klaren. Op een afstand zagen we al een boot flink rollen en er was niets te beleven. Omdat we ook buiten kantooruren waren en dus 'overtimefee' zouden moeten betalen zijn we een baai verderop gaan ankeren ( Rendevouz-bay). Daar liggen we aan een fantastische strand en rotspartijen. Maar waar strand is heb je goede ankergrond;-). Hier genieten we van onze uitzicht rondom. Zelfs het rotseiland Radona kunnen we goed zien liggen. En ook hier weer prachtige azuurblauw water waar je fantastisch kan snorkelen;-). En onze verstekeling koos weer haar/zijn vrijheid en vloog aan land.