woensdag 17 juli 2013

Dag 13.

Het was 's ochtends grijs en koud, het wordt steeds kouder. Als we in de kuip ontbijten hebben we onze winterjassen aan en Ella haar dikke hoge pantoffels en Erik wollen sokken. Dan nog blijft de Oceaan mooi waarvan we nog enkele dagen lekker van blijven genieten. Het is nog steeds motorzeilen omdat er nauwelijks tot geen wind staat. We krijgen morgen wel wind want we gaan boven het hoge drukgebied langs. Die draait dan weer richting het westen omhoog, daar hebben we dan geen last meer van.
Gelukkig hebben we onderweg diesel gekregen van vissers, want anders zou het krap aan worden. Deze zorgen hebben we niet meer.
Nog een kleine 300 Nm. Het is nog een hele afstand maar voor ons stelt dat niet veel voor na zovele zeemijlen en lange tochten. Als we straks in Nederland aankomen hebben we een kleine 14000 Nm op het log staan. Hou het op ongeveer 25000 kilometer. Dat is nog eens een afstand;-).Niet alleen de afstand is groot, maar ook het aantal genomen foto's;-) De 10000 grens is ook al gepasseerd.
En we hebben de continentale plaat bereikt en de diepte is drastisch kleiner geworden. Bij ruwere zee kan je daar last van krijgen door zeestromingen en nu is het kalm;-).
We zien nog steeds elke dag dolfijnen tegen de boot en gisteren kregen we een show te zien waarbij ze zeker 3 meter hoog uit het water sprongen. Ja, dan zit je echt eerste rang. Net als die twee oudjes van de Muppets show;-). We hebben ook we onze eerste Jan van Genten gezien. De hele reis hebben we wel meeuwen en stormvogels gezien, dan vraag je je af wat die beestjes zo ver van het vaste land zoeken.

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com