dinsdag 16 juli 2013

Dag 12.

Een hele bijzondere dag! We wisten al dat we door een hogedruk gebied moeten motoren, dat werd uiteindelijk motorzeilen. Met een beetje wind bleven de zeilen bol staan en hoefden we de motor maar weinig bij te zetten. Dat betekende dat we afgelopen nacht eindelijk, na bijna een week, door hebben kunnen slapen. Heerlijk!
Vanmorgen kwamen we in een totale windstilte en tutterden we rustig door. Op een afstand zagen we plotseling spuitwolken van vinvissen. kaarsrecht omhoog en verrekkes hoog! Erik was zo optimistisch dat hij tegen Ella zei dat ze onze richting op zou komen, waarop Ella Erik een dromer vond. En warempel, op een afstand van honderd meter kon je lichtere plekken in het water zien. Dat krijg je als ze net onder het wateroppervlakte zwemmen.
Dus onze digitale spiegelreflexcamera werd tevoorschijn gehaald en niet veel later kwamen deze schitterende reuzen van zee boven water. Het waren er zeker 5! Ze zwommen een ronde en we zagen er 2 op hun zij zwemmen met een zijvin omhoog. Tijdens dit gebeuren hadden we de motor uitgezet en dobberden we 1,5 knoop vooruit. Hierdoor hebben we een uur genoten van dit machtig schouwspel en hebben nu hele mooie foto's kunnen trekken.
Erik wilde wat korterbij komen maar kreeg instructies dat niet te mogen. Om muiterij te voorkomen hebben we maar veilige afstand gehouden.
Nu hebben we alles bij elkaar al zeker 20 walvissen gezien. Dan hebben we het nog niet over het aantal dolfijnen, waarvan er vandaag weer aan het boegsurfen waren bij vrijheid. Als we zeggen honderden dan houden we het zéér bescheiden. Wie heeft dit ooit kunnen dromen?

Op de motor of motorzeilen of zelfs zeilend naderen we onze bestemming, Falmouth. Vrijdagochtend zullen we aankomen en dan gaan we eerst wat uitrusten. Dan willen we toch vlug verder. Als het weer een beetje gunstig is willen we het weekend daarop in NL aankomen en wel zaterdag 27 juli. Wat klinkt dat kortbij, over een kleine 2 weekjes. Mocht je zin hebben om ons te verwelkomen dan kan je die dag vrij houden. Waar en hoe, dat laten we nog wel op tijd weten. daarvoor moeten we op het vaste land nog wat regelen. Waarschijnlijk aan de Grevelingen,maar we willen eerst nog een bevestiging krijgen dat we daar in de haven welkom zijn. Dus als je dit leest Wim;-), we lezen het graag als we in Falmouth zijn.

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com