dinsdag 23 juli 2013

We zijn niet normaal.

Buiten is het nog steeds mistig en best wel koud. Maar de een zit in een winterjas met daarover nog een zeiljas, terwijl de ander soms in een t-shirt zit. We zijn niet normaal;-). Misschien houden we nog een tik over van een zonnesteek die we opgelopen hebben of zijn onze thermostaatjes kapot. Eigenlijk wel vreemd. Nederland zit te puffen in de hitte en wij zijn niet normaal;-).
Het schiet echt lekker op. Soms hebben we 4 knopen!! zeestroom mee en soms tegen. Dan ga je of 8 knopen of een halve knoop vooruit. Maar we zeilen, wat rust geeft aan boord. Het geeft ook rust dat we weten op tijd in Nederland aan te komen. Dan hebben we mooi de tijd om wat bij te komen, de boot eens flink onderhanden te nemen en ons voor te bereiden voor zaterdag.
Onze powerpoint-presentatie is zo goed als af. We willen echt de hort op om lezingen te geven, onze ervaringen te delen. Bij het selecteren komen mooie herinneringen boven en genieten we van de foto's. Maar zeker wat we allemaal meegemaakt hebben, een wereldse ervaring.
In Falmouth vroeg een Engelsman ons hoe we zo'n reis konden betalen? Ik ben niet met een rijke vrouw getrouwd. Ons antwoord is simpel: Iedereen kan een droomreis realiseren, je moet wel het lef hebben om het te doen. Geld sparen en je zekerheden opgeven. Dat in ruil voor iets onvergetelijks. Wie durft? Durf, leef en geniet;-)

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com