woensdag 12 mei 2010

Poole HarborGisterochtend zijn we vertrokken uit Portchester (op de foto met de Spinnaker tower van 165 meter hoog) en via the Solent naar Poole Harbor gereisd. Dit is echt een hele mooie tocht geworden. Bij het vertrek stond er een flink wind en hebben we 1 rif in het grootzeil gelegd ( grootzeil kleiner gemaakt). Als een speer voeren we 7 knopen door the Solent. Een vaarwater geleden tussen het eiland Wight en het vaste land. Stroom mee dus;-) Bij het verlaten ga je door de the Needles Channel en we hadden gelezen dat daar een flinke stroom kan ontstaan. Dat hebben wij ervaren. Doordat daar weinig wind stond spoelden we onder een hoek van 20 graden met een snelheid van 9,5 knopen door dit gat. Man, wat ging dat hard! Omdat we al aanvoelden dat er een flinke stroming aan zat te komen hadden we Soleeke al in de stand-by-stand staan en zo konden we onze Vrijheid met haar boeg richting zee houden. Voordat je door the Needles Channel zeilt, zie je the Needles liggen. 3 witte rotspunten die uit de zee rijzen. Erg indrukwekkend, althans vonden wij dan.

De wind wakkerde weer aan en we zetten onze koers verder richting Poole Harbor. Een grote natuurlijke haven met een mooi natuurlijk landschap. Kom je onderweg weer een jan van gent en een pinguïn tegen. Snel de Canon gepakt met telelens en gelukt de jan van gent vast te leggen. Die was wel alweer op een flinke afstand verwijderd. De verrekte pinguïn koos eieren voor zijn geld of haar geld. Het fotograferen van pinguïns wordt een uitdaging.
Het begon steeds harder te waaien en Vrijheid bracht ons met laag water bij Poole Harbor. Liever hadden we 2 uurtjes later gehad, maar de zeekaarten wezen uit dat er genoeg diepgang was. We zochten een haven op en hebben nu het mooiste uitzicht ooit gehad. Vanuit de kuip kijken we over het water. Duizenden bootjes met daarachter een heuvelachtig landschap. Palmbomen op de foto doen vermoeden dat het hier subtropisch is, maar het is nog steeds KOUD!
Wat ga je doen als je het warm wilt krijgen? Juist, wandelen. Het werd uiteindelijk een wandeling van 20 kilometer met bij het naderen van donkere wolken versnelden we onze pas en nu zitten we er weer warmpjes bij op onze boot.

Nou Ingeborgje. Dit is het verhaal welke we je vandaag beloofd hadden. Lekker blijven liggen, verroer je niet, hou je adem in ( niet te lang) en verveel je niet. Eigenlijk vreemd....... mensen hebben een hernia en krijgen daar veel last van. Blijven doorwerken en worden uiteindelijk geopereerd. Hernia weg en gaan dan pas de ziektewet in?? Vreemd wereldje.

Morgen is Peer Retera jarig en die denkt dan te weten waar Abraham de mosterd haalt. Skol, we nemen er dan wel 1 op je gezondheid in Portland Harbor. Mooi blijven denken;-)