maandag 10 mei 2010

Portchester is een mooie plaats.


Sommige lezers weten blijkbaar niet dat we onze verhalen knippen. Als je onder bij elk verhaal op " meer lezen" klikt, krijg je meer leesvoer. Veel plezier!

We hebben Portchester een verkend en zijn naar het kasteel gelopen waar we langs gevaren zijn. Nu was het laag water en kan je op de foto's zien hoe ondiep dat het is. Goed in de geul blijven en dan kan er eigenlijk weinig gebeuren. Misschien hoor je een bonk en wacht je maar op hoog water:-)
Het kasteel was groots om te zien en dateert uit de 12e eeuw. We hebben daar wat rondgelopen als jonkvrouw en ridder. Echt weer typisch Engels. Gelukkig hoefden we nu eens niet te betalen en kwam dat goed uit. We waren onze portemonnaie vergeten!
Op de terugweg kozen we ervoor door door een wijk te lopen en hadden daar zeker geen spijt van. Vele oude cottages sierden het straat beeld.De haven hier is echt super-de-luxe. Een eigen prive badkamer afgezet met mooie tegels en mooie douches. Het muziek mag wat ons betreft op een andere zender, want constant operamuziek mag ook wel een afgewisseld worden. Maar goed........ je wordt er wel zen van;-) Ook de voorzieningen laten niet te wensen over. Vele mooie restaurants en pups sieren de kade. Luxe jachten liggen hier voor het oprapen. Onze vrijheid lag maar lekker tegen de kont van een ander jacht van haar caliber.
Omdat we een beetje in onze piepert zaten qua liggeld zijn we toch maar eens na gaan vragen wat het liggeld zou zijn. Nog geen £20 per nacht, nou dan maar drie nachten blijven. We moeten toch een beetje op de kleintjes letten en wanen ons nu bij de decadenten.
Gelukkig hebben we nu het programma Aircrack-ng...... mensen die WEP beveiligd zijn omzeilen wij mooi;-) O wat zijn wij toch weer slecht.
Vandaag onze eerste controle in de haven gehad van customs officers (douane). Na wat vragen en het laten zien van onze paspoorten hebben gezellig geklets. We kregen te horen dat ze constant aan het reorganiseren zijn en het werk er niet beter op wordt. Klinkt ons heeeeeel bekend in de oren.
Morgenvroeg weer vroeg uit ons mandje en gaat de trip weer verder richting Poole.