zondag 27 juni 2010

Ankers kunnen ook krabben.


Gisterochtend begon de wind aardig aan te wakkeren, maar vol goede moed hadden we ons bijbootje opgeblazen. Het motortje erop, aan het trekkoord trekken en starten maar. Niet dus!
Het bb-motortje had al 2 jaar niet gelopen en na tig keer aan het koordje trekken liep die uiteindelijk. Wel alleen maar in de hoge toeren dus we waren zo aan de kant van Camarinas.
Een echt spaans dorpje die bekend staat om het kantklossen. Knap, maar ieder zijn smaak natuurlijk.
Op een terrasje aan de kade zagen we Paul en Rina zitten. We hadden ze al gezien in La Coruna en nu lagen ze met hun boot voor anker naast die van ons. Een mooie gelegenheid om even kennis te maken onder het genot van een heerlijk Spaanse kop koffie.

Tegen de avond werden we onder luid geschreeuw gevraagd om een kopje koffie te komen drinken bij hun aan boord. Wij ons bootje gepakt en daar heen geroeid. Heen weg wind mee en terug tegen:-).
Het was in ieder geval beregezellig en van Paul en Rina hebben we 800 digitale boeken gekregen ( Er komt dus een e-book aan boord). Heel erg bedankt !
Na wat 43'ers (likeurtje) achterover geslagen te hebben roeiden we weer terug. Of het door de aanwakkerende wind kwam of de drankjes........ het roeien ging iets moeizamer.
Het waaide inmiddels flink en onze boot schommelde goed. Van slapen kwam weinig omdat het voor ons toch nog even vreemd is dat ons schip aan een 22kg anker ligt.
Vandaag trok de wind aan tot een dikke 5 a 6. Nog steeds bleef Vrijheid goed voor anker liggen totdat we een stevige windvlaag voelden en we merkten dat Vrijheid de vrijheid zocht. Op zich geen probleem mee, maar nu even niet! Motor aan, Ella aan het roer en Erik haalde het anker binnen. Aan het anker hing een flinke hooimijt die er eerst af moest. Na wat gewinkel zetten we koers richting het haventje en daar liggen we nu. Een leuk haventje, niet duur en na Vrijheid afgespoten te hebben zijn we een colaatje gaan drinken op de goede afloop. Van de zaak kregen we er allebei een flinker gebakken sardien bij. Tapas:-)
We blijven hier nog enkele daagjes liggen. Het waait veel te hard en het is weer koud! Tja, koud in Spanje, warm in NL/BE.
De beloofde foto's hebben we bij onze andere verhaaltjes geplaatst.