zaterdag 24 juli 2010

Dagelijkse beslommeringen.


Na een mooie dag Porto komen de dagelijkse beslommeringen aan de beurt. Wassen en boodschappen doen.
De ene keer heb je een haven met luxe grote wasmachines, of er zijn er helemaal geen, en de andere keer de huis tuin en keukenwasmachine. In Povoa de Varzim hebben ze het laatste.........2 zelfs. Helaas zijn ze niet altijd vrij of komen de eigenaren hun was pas heel laat ophalen. Als hun was klaar is halen we die gewoon uit de machine en leggen die apart. Doe je dat niet, dan kan het zijn dat je uren moet wachten voordat ze op komen dagen.
In ieder geval heeft de wasdag gisteren 5 uur geduurd. En dat maar voor maar 2 wasmachines draaien. Een tijdrovende klus dus. Ook het boodschappen doen kost tijd en een halve dag ben je zo kwijt. Zelfs het maken van blogs voor onze verhalen ( wat we overigens graag doen voor de lezers) kost veel tijd, net als het zoeken van een goede internetverbinding. Nog een zonnehoes maken voor de laatste luik en de dag is alweer voorbij.

Hier in de haven kom je vertrekkers tegen die gestrand zijn. Boten staan te koop en vele boten zien er uit als wrakken. Leeg en verlaten. Je herkent ze vaak aan de kapotte land- en gastenvlaggen.
Ook hebben we mensen gesproken die hier al meer dan een jaar liggen.......... It's very cheap here, krijgen we dan te horen. Wij hebben rode toetjes en neuzen van het verbranden en zij van de Port;-)
Buiten de haven staat een camper...... ook met plakkende vertrekkers. Het is gewoon een andere manier van leven.
Povoa de Varzim is een leuke plaats. Hele mooie stranden en een leuk centrum. Morgen gaan we weer ietsjes verder naar Leixoes. Daar blijven we maar 1 dag en gaan maandag door naar Aveiro.