dinsdag 27 juli 2010

Het zomert goed.

We hebben al heel wat kou moeten lijden, maar daar is nu een einde aan gekomen. Lekker !! Het was al iets warmer, maar vandaag was het 39 graden buiten in de schaduw en lekker 30 graden in de boot. Zie dat klein ventje ernaast maar eens lachen.We profiteren weer eens dat de boot goed geïsoleerd is. Bij kou kunnen we het binnen goed warm krijgen en nu blijft het redelijk koel. Dus met slapen hebben we al helemaal geen probleem.

Vandaag was het weer strandweer en hebben we ons tussen de Portugezen gemengd. In tegenstelling tot de Spanjaarden zie je ze niet snoepen of aan het strand eten. Het is ook wel te zien aan hun figuren. Het lijkt hier net baywatch. De een nog mooier dan de ander. En daar liggen opa en oma dan tussen:-).
De Portugezen zijn wel ontzettend vriendelijk en hebben manieren. Wat ons ook opvalt is dat ze elkaar veel begroeten. Of ze geven elkaar een hand of een kus. Een gemis bij de Nederlanders..............
Morgen zouden we naar Aveiro gaan, maar we slaan deze plaats over en gaan door naar Figueira da Foz. Een tocht van 65 Nm, dus een dag varen. Als het goed is hebben we niet veel wind, geen hoge golven en uit de goede richting. We gaan ons eens verwennen met een rustige zeiltocht...... als de weergoeroes eens gelijk hebben.