zaterdag 31 juli 2010

Na Figueira da Foz nu in Nazare.

Met hele dikke mist ( je zag net een hand voor je boot) zijn we donderdagochtend vertrokken vanuit Aveiro naar Figueira da Foz. Eigenlijk hadden we wat langer moeten blijven, want Aveiro zag er op een afstand leuk uit en we werden de avond van te voren uitgenodigd door een stel uit Israƫl. Zij keken eerst vreemd naar onze helmstok en vroegen of we daar mee moesten sturen en of we wel een stuurautomaat hadden...Het borreltje hebben we netjes afgeslagen.
Met afgaand water hebben we Aveiro verlaten en het stroomt daar zo hard dat we bij stationaire toerental ruim 7 knopen liepen, zigzaggend door de meedriftende vissersbootjes. Bij de uitgang stroomt het water zo hard de zee in dat je daar mooie natuurtaferelen te zien krijgt. Vrijheid liet het koud en voer naar het zuiden;-)

Aangekomen in Fugueira da Foz moesten we ons melden bij de havenpolitie. Papieren ingevuld en daarna onze boot in een box gelegd. Een dure box! Zeker gezien de faciliteiten die je daar hebt. Wifi had je daar niet en moest je maar in de buurt een kop koffie gaan drinken in een bar en dan kreeg je een code. Dan maar geen wifi.
Fugueira da Foz is een echte toeristenstad met de toeristenprijzen. Omdat er slechter weer op komst is moesten we kiezen. Of enkele dagen in de dure haven liggen van Fugueira da Foz of naar Nazare gaan. Daar zijn we nu dus.

We liggen in een kleinere haven en hebben al heel wat info gekregen van het oud baasje hier ( de havenmeester dus). Nazare ziet er leuk uit, dus we gaan ons hier zeker vermaken.
Bij het vorig verhaal van Aveiro hebben we foto's geplaatst..