zondag 1 augustus 2010

Nazaré.


Om te beginnen willen we Han de Brock feliciteren om bij de wijze mannen te mogen horen. Hij wil graag wijs klinken, maar wat is wijs?;-)

We hebben een nieuw pilot erbij. De Abel(pilo)T!!! Kijk maar eens op hun site www.AbelT.nl. Ze sturen ons regelmatig mailtjes met enorm veel info en tips. Op eiland Cies werd al een stek getipt en daar hadden we al geen spijt van om heen te gaan. De komende tijd zullen we hun opgegeven ankerplaatsen zeker aandoen en willen we ook genieten van de natuur en mooie omgeving. Over 1 maand zullen we ze zeker tegenkomen in Marokko en willen daar aan een kamelenrace meedoen. Ella, Linda en Wies moeten zich wel kleden in een Boerka, maar daar zullen ze vast geen problemen mee hebben. 
Klik even op ' meer lezen' hieronder en het verhaal gaat verder over Nazaré.



Vandaag hebben we Nazaré verkent. Zoals gezegd een toeristische plaats voor de Portugesen. Aan strand zie je verschillende rekken waar vis op gedroogd wordt. Of het lekker is? Geen idee en we willen het ook niet weten.
Hierna hebben we een ticket ( a €1,80) gekocht waarmee we met een kabelspoor 110 meter hoger de berg op gegaan zijn naar Sitio. Boven aangekomen heb je een prachtig uitzicht over Nazaré en over de oceaan.
In Sitio heb je verschillende kramen waar noten verkocht worden door vrouwelijk schoon. Geef ze niet teveel aandacht, want anders krijg je met ze aan de stok!  De dames zijn flink geëmancipeerd, want de washuizen zijn nagenoeg leeg. Blijkbaar heeft Miele hier ook een afzetmarkt gevonden.

Momenteel liggen we naast een andere v/d Stadt 34, de Flying Arrow. Sietse en Hanneke kwamen ons bekend voor en na een tijd te hebben gebabbeld, bleken we ze 2 jaar geleden in Nordeney te hebben ontmoet. Wat een toeval!
Vandaag liep de Warwarú uit Tholen binnen. We hebben hen eerder ontmoet in Bayona en ook zij genieten van hun vrijheid;-).