dinsdag 10 augustus 2010

Sesimbra


Na 2 dagen voor anker gelegen te hebben bij Cascais zijn we naar Sesimbra vertrokken. De avond voor vertrek lag er een Frans (Ercolausa II) en Israëlisch ( naam niet bekend, een catamaran Lagoon 38 Ft) schip in de buurt die we al enkele keren eerder gezien hadden. We werden uitgenodigd voor een koffie en werden zelf netjes opgehaald en weer thuisgebracht. Om elkaar toch een beetje te verstaan zette het gesprek zich in het Engels voort. Het was erg gezellig en voor iedereen vermoeiend.De hele rit hadden we totaal geen wind en heeft Soleeke het werk gedaan. De Cabo Espichel kwam al vlug in zicht en is een zeer mooie kaap. Hoog, stijl met prachtige zichtbare aardplaten. Onderaan heeft deze kaap grote uithollingen ontstaan door de krachten van het water. Eigenlijk 1 van de mooiste kapen die we tot nu toe gezien hebben.
We hebben de haven van Sesimbra aangedaan en konden zo water en diesel tanken. Een kleine haven, 2 km van Sesimbra verwijderd met een erg mooi uitzicht. De haven staat er om bekend vlug vol te zijn, maar er werd door het personeel alles uit de kast getrokken om een plaatsje voor ons te vinden. Het personeel is zeer behulpzaam en de haven heeft continue toezicht van een havenmeester. Na genoten te hebben van de luxe stortdouches ( zelfs is een sauna voorzien) daar hebben we het centrum verkend. Dat allemaal in een hitte van 37 graden. De warme föhnwind wind begon aan te trekken, die je nog eens dwong enkele tandjes terug te nemen.

Sesimbra is een erg schoon vakantie dorpje, de mensen liggen handdoek aan handdoek op het strand en de bewoners zijn super vriendelijk. Na een kwartier op de bus te hebben gewacht kwam een Portugees naar ons toe en wees op zijn horloge hoe laat de bus kwam. De heenweg hebben we maar gelopen en de terugweg werden we netjes in de buurt van de haven afgezet door een stadsbusje. Even boodschappen doen kost je bijna 3 uur…..Nog even een mooie mot bekijken:-) je kent dat vast wel.
Morgen gaan we naar Sines en willen daar donderdag en vrijdag blijven omdat er namelijk windkracht 6 bft opgegeven wordt met uitschieters van 7 bft. Willen we om de laatste kaap heen: Cabo Sao Vicente, dan willen we dit zeker niet met deze winden doen. Hierna zitten we in de Algarve.