maandag 16 augustus 2010

Sines naar Sagres (Algarve).


Het wonder is geschied. 2 stalen van der Stadt's 34 hebben gelijktijdig de Cabo de Sao Vicente omzeild. Deze kaap staat berucht om de harde winden en in de middeleeuwen dacht men dat dit het einde van de wereld was. Mooi niet dus!
Sietse en Hanneke ( Flying Arrow) hebben ons gevraagd samen op te zeilen naar Sagres. Een tocht van bijna 70 NM. Maar het was een fijne tocht. In het begin moest Soleeke bijstaan, maar de wind trok lekker aan zodat er eindelijk een gezeild kon worden. De golven waren wel iets hoger dan opgegeven, maar zeker niet vervelend. We hebben weer het geluk gehad dat we bezoek kregen van dolfijnen. Nu hebben we eens samen van ze genoten zonder te filmen of te fotograferen. Heel bijzonder was weer het geluid dat ze maakten. Een herkenbaar geluid voor degene die vroeger de serie 'Flipper' hebben gezien. Het was weer een uniek moment om dit mee te mogen maken.


Voor de Kaap trok de wind aan en begon de zee weer kuren te krijgen. Na een rif gelegd te hebben konden we snelheid minderen en was Vrijheid goed bestuurbaar. De kaap is groot…… de kaap is mooi en bovenop deze kaap staat de beste vuurtoren van Europa met een bereik van 95 km. Al om al een ontzagwekkend schouwspel.
Voordat we het anker bij de Sagres uit wilden gooien zagen we een vreemde vin. Eerst dachten we aan een verdwaalde knorkelaar, maar toen we dichterbij kwamen zagen we wat anders….. een haai! Onze eerste haai hebben we nu dus gezien en vastgelegd op de foto.
Nu liggen we voor een mooi strandje in de buurt van een hoge mooie klif. Het waait nog steeds flink en het is fris! 24 graden vinden we eigenlijk gewoon koud. Morgen wordt er regen voorspeld, dus we zullen weinig doen. De plannen waren om de komende dagen over te steken naar Marokko, maar we wachten daar nog even mee. Het reizen is vermoeiend en eigenlijk hebben we nog geen vakantie genoten. We zijn toe aan wat rust. In de Algarve willen we eerst wat ankeren in mooie baaien en veel snorkelen. De harpoen is uit het vet gehaald net zoals de bbq. Het gaat beginnen:.
----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com