donderdag 30 september 2010

Mohammedia
We hebben een leuke tijd gehad in Rabat! We hebben de koning Mohammed VI nog op de boulevard zien lopen en zagen hem wegrijden in zijn goudkleurige/donkergrijze Rolls Roys. Dezelfde dag werd onder een escorte de eerste minister nog afgezet bij de haven. Het gebeurde allemaal met veel poeha. De meest positieve indruk in Rabat heeft toch wel de oude medina op ons gemaakt.

Gisterochtend om 6 uur stond een delegatie (Politie, Douane en de National Securite) bij onze boot om deze weer te checken. Nadat ze hiermee klaar waren konden we onder begeleiding van een pilot de haven van Rabat verlaten. Met Rene en Paulien van sy Viskus zijn we richting Mohammedia gegaan, een windstille tocht van 34 Nm. Ella moest echt weer even wennen aan de oceaandeinig na een vakantie op het vaste Nederland. Ze was gelukkig niet zeeziek, maar ze voelde zich niet helemaal happy. Inslingeren is blijkbaar toch wel een begrip wat bij haar past;-)

Bij aankomst van Mohammedia moesten we eerst langs een olieraffinaderij waarachter een klein haventje naast de vissershaven ligt. De havenmeester ( overigens zéér vriendelijk en behulpzaam) riep vanaf een boot dat de haven vol lag. Blijkbaar wekte ons aanzien enig medelij of respect af, want we mochten van hem toch naast een andere boot gaan liggen. Met de helpende hand van de Marokkanen hier liggen we nu aan de buitenzijde van deze haven met een erg mooi uitzicht over de zee en vissershaven. Eerst moet je weer op alle autoriteiten wachten voordat je een stap aan wal mag maken, maar dat hoort er nu eenmaal bij. Vlakbij ligt een zwembad waar we gebruik van mogen en zullen maken, want ons het is hier goed warm. Hier blijven we ook weer enkele dagen om Mohammedia en Casablanca te verkennen. Door de bedrijvigheid en uitzicht zullen we ons hier zeker niet vervelen.