vrijdag 24 september 2010

Terug in Marokko

Na een weer afscheid met heel veel tranen zijn we gisteren naar Marokko gevlogen. Verdorie, wat houden we veel van de kids!
Na een uur vertraging zijn we rond 4 uur (plaatselijke tijd) in de middag geland in Casablanca. Daar hebben we treinkaartjes gekocht en zaten we voor € 25, 1e klas. 6 enorme grote stoelen bekleed met een soort fluwelen stof, warme sfeerverlichting, airco en grote spiegels maakten van de coupe een bordeelachtig uiterlijk. We zaten in ieder geval prinsheerlijk en kwamen rond half 7 in Rabat aan.

Hier konden we onze zware koffers in een petit-taxi proppen die ons richting de haven bracht. Ja, richting de haven, want toen we net Rabat uit wilden rijden stopte de taxi en zei de chauffeur dat hij niet verder mocht omdat deze ritten voor de grand-taxi zijn. Daar had hij wel een oplossing voor en zette de taxi in een klein steegje. Hij stapte uit, pakte het taxilicht van het dak en verstopte deze onder zijn stoel. Rond 7 uur konden we zo Vrijheid weer begroeten. Ze was in ieder geval goed gebruind. Niet van de zon, maar van een flinke laag Saharazand.
Bij de ingang lag een plastic tas met daarin een verrassende inhoud. Etienne en Denise van de Laluna (www.Laluna-opzee.nl) en Jack (www.sailingsjaakie.typepad.com/mijn-blog/) hadden er 2 blikjes bier en lectuur voor Ella ingestopt. Zij waren namelijk 2 weken eerder in deze haven. De leuke brief beurde ons flink op na deze emotionele dag! Keileuk!