zondag 17 oktober 2010

Dagindeling Agadir.


Onze accu huishouding bleek niet helemaal goed te zijn. De waarden van invoer en verbruik lagen lager dan het moet zijn........ Gevolg: Accu's die te ver leeggetrokken zijn en daar kunnen ze niet tegen. Elektriciteit aan boord is een ingewikkeld materie en Rene kwam even een kijkje nemen. De shunt van de accu-monitor bleek niet op de juiste plaats te zitten zodat het verbruik een vertekend beeld gaf. Ook de laadstroomregelaar zat niet op de juiste plaatse en de lengtes van de accubekabeling hadden geen gelijke lengtes.
Na 1 dag zwoegen heeft Erik alles geordend en aangesloten zoals Rene het had geadviseerd. Wat een werk! Om 10 uur begonnen en 's avonds om 7 uur deed alles het weer en geeft de monitor alles goed aan en laden de zonnepanelen de accu's vol. Hopelijk hebben de accu's ( inmiddels bijna 7 jaar oud) niet teveel geleden, anders worden ze vervangen. In Marokko zijn de accu's aanzienlijk goedkoper dan in de EU. Een gelaccu (85 Ah) kost hier slechts €100.

's Avonds hebben we het festival van verdraagzaamheid bezocht. Het was onvoorstelbaar druk! Het strand was vol met jongeren en ook de boulevard zat tjokvol met mensen. Het leger en politie was nadrukkelijk aanwezig, maar hadden totaal geen overzicht en liepen paniekerig heen en weer. De linkerhand wist gewoon niet wat de rechterhand deed. Jongeren die vechten laten ze gewoon uitvechten en dat lost zich gewoon op.
De koning was blijkbaar ook aanwezig en was met zijn speeltje, een Bugatti Veyron, aanwezig. Leuk speelgoed, maar niet weggelegd voor velen.

Afgelopen dagen viel het ons op dat de boot een beetje scheef hing. Vanmorgen roken we in de boot een onsmakelijke geur, zeg maar gewoon een sterke rioollucht. Na een onderzoekje bleek de vuilwatertank overvol te zijn. De details zullen we maar besparen. Weer een uurtje of 3 werk voordat alles opgelost en gezuiverd was. Bah, wat een smerig klusje! In ieder geval ligt Vrijheid we weer spik en span bij en blinkt weer in het zonnetje........... Ja, hier is het 33 graden;-).