dinsdag 12 oktober 2010

Van Essaouira naar Agadir


Na dagen van flinke storm en metershoge golven is Neptunus een beetje uitgespeeld. De golven waren volgens de voorspellingen 8 meter hoog en we hebben de grommende golven met geweld tegen rotsen kapot zien slaan. Het gevolg was dat het water huizenhoog werd omhoog gestuwd.
Je moet er niet aan denken nu op zee te zijn en we waren blij dat Vrijheid veilig in de vissershaven lag. Al om al hebben we 6 dagen zeer slecht geslapen.

 Gisteren hadden we de juiste wind, maar waren de golven nog steeds 5 meter. Voor ons geen optie te vertrekken en blijkbaar voor de vissers ook niet. Vandaag staat er weinig wind en zijn de golven ruim 3 meter. We hebben het een beetje gehad in Essaouira, want er zijn geen enkele voorzieningen.
Met het douchen gebruiken we een campingdouche en onze stroom wordt gewekt door de panelen.
Met het oog van een vakman heeft Rene onze accumonitor bekeken en blijkt een en ander niet goed aangesloten te zijn. Dat kon ook wel kloppen want volgens de monitor verbruikten we weinig stroom en de accu's waren al een eind leeg. Na weer wat tips zijn de zonnepanelen nu goed aangesloten en wil Rene de aansluiting van de shunt ook nog eens goed bekijken zodat we een werkelijk zicht krijgen op onze energiehuishouding.
We hebben hele gezellige dagen in Essaouira. We zien veel, maken een praatje met de locals en bestuiven elkaar met ieder zijn kennis.
Vanmorgen om 6 uur hebben we de trossen losgegooid en varen nu op de motor naar Agadir. De Viskus zal eerder aankomen omdat hun gemiddelde snelheid hoger ligt dan die van de Vrijheid. We kijken er naar uit om in Agadir te liggen. Onze boot heeft een hoognodige schrobbeurt nodig en wij ook. Wat zal het heerlijk zijn weer eens te kunnen douchen. Zodra we uitgerust zijn en we gunstige wind hebben vertrekken we naar Graciosa. Een noordelijke eiland van Lanzarote.
Zover is het nog niet. Eerst nog wat uren spelen in de grote waterbak. Vanavond rond 9 uur hopen we aan te lopen en nu hopelijk eens met vis;-).
----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com