donderdag 27 januari 2011

Toerke La Gomera ( deel 3).


Deze week is het geen weer om richting de Kaap Verden te vertrekken. Regen en veel wind ( uit de verkeerde richting) maken de tocht verre van comfortabel. Dus…. We hebben maandag een 3e wandeling gemaakt op het prachtige La Gomera. ’s Morgens hebben we weer de bus genomen en hebben weer een wandeling gemaakt in het Parque Nacional, maar nu richting Laguna Grande. Deze wandeling was veel makkelijker en weer erg mooi. Je komt dan weer op plaatsen waar je je in een hele andere wereld waant.

Na 5 uur wandelen kwamen we bij een picknickplaats uit waarvan we dachten dat daar de bus aan zou komen. Na een welverdiend drankje vroegen we hoe laat de bus zou komen. Bus? Oh, dan moet je weer naar Parajito ( de plaats waar we uitgestapt zijn). Als we over de weg zouden lopen zou het ongeveer een half uur lopen zijn. Volgens de bewegwijzering zou het zeker nog een uur duren! Nou dan maar weer de duimen omhoog. Omdat Rene en Paulien de oudsten zijn mochten zij als eerste met iemand meerijden en wij kregen 10 minuten later ook een lift. Vanaf de plaats Parajito staken we voor de grap weer onze duimen omhoog en kregen we een lift van een van de broers van Michael Schumacher…. Als een gek scheurde hij over de slingerende weg naar beneden. Meneer moest de Ferry halen van 5 uur. Van het geld wat we zo uit hebben gespaard hebben we maar een terrasje gepakt om een beetje bij te komen;-)

 Tijdens de andere dagen hebben onze spieren wat rust gegeven en nog wat geklust. Beide luiken hebben we nu beveiligd tegen inbraak en bij de ingang hangt een alarmsysteem. Op de Kaap Verden ligt de criminaliteit  hoger omdat daar een verschrikkelijke armoede moet heersen.
Vanaf maandag wordt het weer stabieler en biedt dit een mooie gelegenheid La Gomera te verlaten om naar de Kaap Verden te gaan. Een afstand van 800Nm en dan zitten we 7 dagen op zee.

De oorspronkelijke bedoeling was dat onze buurman Hans mee zou zeilen tijdens de overtocht van de Kaap Verden naar Zuid Amerika. We hebben niks meer gehoord van hem, ook niet na hem diverse keren te hebben gemaild. Nu zouden we met Rene en Paulien samen de oceaan overzeilen richting Rio de Janeiro, maar ook deze plannen hebben wij laten varen. Deze route zou houdt in dat we alles bij elkaar 2 jaar in het noorden van Zuid Amerika zouden verblijven en dat vinden wij te lang. Waarschijnlijk gaan we vanuit de Kaap Verden richting het Noorden van Braziliƫ om vervolgens via de noordkant richting het Panamakanaal te gaan.
We vinden het heel erg jammer dat we na de Kaap Verden afscheid moeten nemen van Rene en Paulien. Dat we tijdens onze verdere reis meer de tijd nemen om plaatsen/landen goed te bekijken hebben we wel van ze geleerd.