zondag 30 januari 2011

Toerke La Gomera ( deel 4 ).Vrijdag hebben we weer eens een flinke wandeling gemaakt maar nu bij Vallehermoso met als hoogtepunt het indrukwekkende Roque Cano, een oude vulkaanschoorsteen. Het was weer een hele mooie tocht en we hebben alweer met zijn vieren een enorme gezellige dag gehad.
Echt, La Gomera is een aanrader voor natuurliefhebbers en wandelaars. Het leuke van deze tocht was dat we de heenweg en de terugweg lekker in de bus hebben gezeten en ook genoten hebben van een mooie tocht. De terugweg beviel ons des te meer;-).
Na een wederom welverdiend pilsje na afloop zijn we gaan douchen en hebben eens een film gekeken. We zijn er achter gekomen dat we eigenlijk helemaal geen televisie missen.

Gisteren zijn andere zeilers in de haven aangekomen die voor Rene en Paulien en ons een zogenaamde scheidingstransformator mee hebben genomen vanuit Las Palmas die we daar hebben laten maken. Zo'n ding kost in Nederland zo'n € 700 en in Las Palmas hebben we er 2 laten maken voor nog geen € 200 per stuk. 1 maar....... ons werd verteld dat ze 2 a 3 kilo per stuk zouden wegen, maar nu blijken ze ruim 25 kilo te wegen! Het grote vooordeel is dat we nu nooit geen aarde maken met walstroom en onze apparatuur is beveiligd bij het omvormen van 110V naar 220V.


De plannen waren om maadag te vertrekken naar de Kaap Verden. Vandaag hebben we de weersvoorspellingen binnengehaald en bleek dat we enkele dagen tussen de 25-30 knopen krijgen met golven van tussen de 3 en 4 meter. Nu hebben we het voor het kiezen dus de keuze was makkelijk. De vooruitzichten eind deze week geven beter weer op. Ongetwijfeld dat we in slecht weer zullen belanden, maar als we het kunnen omzeilen....... graag;-).