donderdag 3 februari 2011

Het is zover;-)

De weersvoorspelling voor de komende week zijn gunstig. Daarom hebben we besloten morgen ( vrijdag dus) de trossen los te gooien en Bye te zeggen tegen de Canaries. We hebben hier overigens een schitterende tijd gehad en zeker genoten van al het moois wat de 5 bezochte eilanden te bieden heeft. We varen met 3 schepen richting de Kaap Verden, de Calamares ( Emmy en Walter), Viskus ( Rene en Paulien) en wij met de Vrijheid. De komende 7 dagen zullen we geen land zien en enkele op zee vertoeven. We hebben op een vaste tijd afgesproken contact met elkaar te hebben via de VHF ( marifoon) op korte afstand of anders met de SSB op afgesproken frequenties. Noem het maar een ‘sociaal netje’ zodat iedereen weet waar de ander zit en wat de omstandigheden zijn. De komende week zullen we proberen verslag uit te brengen en onze positie door te geven.
Gisteren is de roeiboot ( met 2 bemanningsleden) vertrokken die van hieruit richting het Carieb gaan. Ze willen er 3 maanden over doen! Erg knap en een hele prestatie.



)Verder we nog geskyped met Nanda die een beetje verbouwereerd was over een vorige tekst; We gaan verder zolang onze gezondheid en financiĆ«n en toelaten en we zin hebben om te blijven reizen. “ En wij dan?” vroeg ze. Natuurlijk speelt dat zeker een hele belangrijke rol en we blijven ze heel erg missen. We houden heel veel van onze kinderen;-) en Milan. Samen hebben ze ons via Skype uitgezwaaid;-