dinsdag 12 april 2011

Hiep hiep hoera, ons meisje is jarig en ons verdere verloop.

Vandaag is ons meisje jarig, ze is alweer 26 jaar geworden. Gelukkig hebben we een redelijke internetverbinding en konden gezellig Skypen. Milan moest even zijn nieuwe bril tonen voor als hij hier met vakantie komt. Skype is en blijft een gemakkelijk iets.
Binnenkort (6 mei) is Ella jarig en werd haar gevraagd:'Wat wil je met je verjaardag hebben?'.
Ik zou nog wel graag even met vakantie naar Nederland gaan. We zijn wel pas in Nederland geweest, maar met onze verdere plannen zullen we voorlopig die kans niet meer hebben. Daar komt ook nog eens bij dat we een nu een retourvlucht kunnen boeken voor het zelfde bedrag als we met een taxi heen en weer gaan naar Maspalomas. Zelfs dan zijn we nog iets duurder uit.
4 mei stappen we op het vliegtuig en 18 mei gaan we weer naar huis. Als we thuis zijn gooien we de trossen los en gaan verder.
Waar we heen gaan? Lees maar verder op de volgende pagina.

Zoals jullie weten wilden we naar Afrika gaan om daar enkele maanden met rugzakken rond te gaan trekken.Onze boot zouden we dan hier in las Palmas veilig achter kunnen laten.
Nou, er is al heel wat uit gepuzzeld. Voordelige vliegtickets, welke landen we wilden bezoeken, welke natuurparken we wilden bezoeken ect. Totdat Ella met de vraag kwam, waarom we niet met eigen boot naar de Azoren gaan? Met onze boot kunnen we in 2 dagen naar Madeira gaan en van daaruit in 5 dagen naar de Azoren. Deze groep eilanden van 9 eilanden liggen op een afstand van 1448 km van het Iberisch Schiereiland en op circa 2000 km van het Amerikaanse continent. Er leven daar 25 walvissoorten kort aan de kust. De eilanden daar moeten heel erg mooi en groen zijn.
Na een discussie is de knoop doorgehakt. We gaan naar de Azoren! We gaan walvissen spotten met onze eigen boot! De Azoren zijn een van 's werelds beste plekken om walvissen en dolfijnen te spotten. Afrika kunnen we altijd nog bezoeken en de Azoren kunnen we mooi met onze Vrijheid bezoeken en willen daar enkele maanden blijven. We hebben hier verhalen gehoord van de Azoren en foto's gezien van mensen die er geweest zijn. We hebben er heel erg veel zin in!