donderdag 21 april 2011

Spaanse BBQ.

Onze Spaanse buren vinden ons blijkbaar zo aardig dat we uitgenodigd zijn om te komen bbq-en. We waren gisteren welkom om 7 uur pm. Ze wilden eerst een dagje zeilen en zouden op tijd terug zijn. De weersverwachting was niet echt gunstig met een Noord 6 en hun boot is, laten we het maar zacht uitdrukken, niet zo best onderhouden.
Nou, om 7 uur geen boot. Om 8 uur nog geen boot en de wind was al flink aangetrokken. We besloten maar eens een kijkje te nemen op de kade of we hun bootje zagen. En ja hoor, bij de haveningang zagen we ze flink opkruisen met enkel een stukje Genua. Ach, dat gaat wel goed komen dachten we al zou het nog wel even duren. Nog even wachten met de BBQ.
Om half 10 was het donker en nog geen boot. Toch maar even een kijkje nemen. We zagen in de verte een reddingsboot naar hun onverlichte zeilboot varen. Blijkbaar zijn ze toch in de problemen gekomen en werden ze richting de haven gesleept.
Al om al zaten we tegen half 12 op hun boot en vertelden ze lachend dat hun motor kapot was en al 5 uur aan het opkruisen waren zonder vooruit te komen. Het was in ieder geval een hele gezellige nacht en hebben genoten van eerst de tapas en daarna de BBQ.