donderdag 15 september 2011

Vis, vis en nog eens vis.

? Hola Ella y Erik, quiere pescados? Deze vraag stellen de vissers ons nagenoeg elke dag. Gisteren hadden ze speciaal 4 barracuda’s en 1 zeebaars voor ons opzij gehouden. Weer 2 dagen vis eten;-) Heerlijk! Momenteel begint het seizoen van het vangen van tonijnen en werden er vandaag flinke jongens afgeleverd. Ze wegen tussen de 70 en 100 kg per stuk. Wij hebben nog nooit zulke grote tonijnen gezien, maar hier worden tonijnen gevangen van wel 300-400 kilo.
Vandaag zijn we bezig geweest met ‘ de positieve grounding’ van onze zonnepanelen ( Sunpower SPR-90) die meer dan 5 A per stuk moeten leveren, maar de onze geven slechts 2-3 A. Alles is doorgemeten en het systeem zou 100% moeten werken. Na Sunpower aangeschreven te hebben kregen we te horen dat we positieve grounding ( een + op het frame) toe moesten passen om de panelen meer vermogen te laten geven. Zo gezegd zo gedaan, maar onze paneelmeter bleef dezelfde waarde geven. Mocht een deskundige een oplossing weten? Laat het ons aub weten. Gelukkig dat we een Air Breeze windgenerator gekocht hebben die samen met de panelen voor voldoende accuvoorraad zorgt.
Morgen is het zover en gaan we verder. Vaak krijgen we de vraag waarom we niet meteen naar de overkant gaan. Simpel, we zijn seizoen gebonden. In Gambia is tot eind oktober het regenseizoen en de passaatwind die we nodig hebben om de oceaan over te steken begint zo rond november;-).