dinsdag 25 oktober 2011

5e dag.


De nacht van zondag op maandag kregen we de golven van achter waardoor vrijheid flink begon te rollen. Voor de leken: boot draait van links naar rechts om de lengteas van het schip. Om een te kunnen slapen hebben we het slingerzeiltje bevestigd. Dit zeiltje bevestigen we over de lengte van de bank op de open zijde waardoor je niet van de bank af rolt;-) Wat kussens er tussen proppen en je slaapt als een roosje.
Maandag hebben we weer een schitterende zeildag gehad. Zo mogen voor ons alle dagen zijn en gunnen wij die iedereen. De wind is wel iets aangetrokken en we zeilen nog steeds met een uitgeboomde genua ( voorzeil), Al 3 dagen geen klapperende zeilen, heerlijk. Omdat we nu ongeveer 5 knopen lopen laten we het zo. De boot is rustig en wij voelen ons hier prima bij. We zijn beide helemaal gewend aan de bewegingen en dan merk je ook dat je actiever wordt en overdag niet kan slapen. De boot is opgeruimd en alles is weer schoon. Behalve het dek die vol zoutkristallen ligt. Ella is ook helemaal gewend en heeft geen neigingen meer vissen te voeren.
Over vissen gesproken: Vandaag zagen we weer vele boeien van tonijn netten. Kilometers lang! Door de golven zijn ze slecht te zien. En wij....? We hebben vandaag het hengeltje maar eens uitgegooid.
Verder zien we nog steeds ontzettend veel vrachtschepen en uiteindelijk gaf de AIS een schip aan genaamd: Speigelgracht. Een leuke gelegenheid voor een Nederlands onderonsje. Van hen kregen we te horen dat wij duidelijk op radar te zien zijn binnen een afstand van 3 a 4 mijl. Hierbuiten blijft het een gokje. Het weer zou het zelfde blijven als nu en soms ietjes meer wind. En tot Gambia zouden we geen regen krijgen, verder in het zuiden wel.
We hebben elkaar een behouden vaart gewenst en zijn in tegengestelde richting verder gegaan.
Inmiddels zijn we ter hoogte van Nouadhibou (Mauritaniƫ) en...... we zijn op de helft;-).
----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com