woensdag 9 november 2011

Mooiste nacht tot nu toe.


Gisteren was het iets minder heet, slechts 39 graden. Trouwens nog erg warm. We hebben enorm mooi op anker gelegen bij de Baboon Island en na zonsondergang begon het nachtleven. Het regende weer ( extreem veel) torren en we zagen vele vuurvliegen vliegen. Met flitsende lichtgevende lijfjes kan je ze mooi volgen. De torren zijn iets minder, enkelen wringen onder de klamboe door en kruipen in het donker over je lijf. Gewoon pakken en weggooien;-).
Hierna hebben we, onder de bijna volle maan, genoten van dieren die hier in het wild leven. We hoorden overal gebrul van baboons, die elkaar roepen en die ook met takken meppen. Rond om ons heen lagen vele hippo's die ook hun aanwezigheid lieten horen door de brullen, snuiven en knorren. 1 zat heel erg dichtbij en wij hielden onze adem in;-). Ook arenden hoorden we krijsen. Zo werden we deze nacht, die overigens afkoelde tot 22 graden ( koud dus, het is ook nooit goed he), vele malen gewekt door al deze geluiden. Het was tot nu toe de meest fantastische nacht en zeker de mooiste ankerplek qua begroeiing en dieren. Wild-life ten top! We zagen zelfs 3 varanen zwemmen.
We zijn weer op de terugweg richting Lamin Lodge en hebben bij ons vertrek van de Baboon Island verschillende apen in de bomen gezien. Geen chimpansees, die hebben we alleen horen krijsen. Wel hebben we weer een hippo gezien. Op de terugweg kwamen we langs Deer Island ( in vorige verhalen schreven we Bird Island, maar dat moet het Deer Island zijn) en hebben nu geen hippo's waargenomen. De laatste 3 dagen hebben we echt geboft zoveel hippo's te zien en te horen.
Wat later kwamen we langs Kudang Tenda en op de steiger stonden vele bekende kinderen ons uit te zwaaien. Ook Ibrahim en zijn vrouw stonden uitbundig te zwaaien. Echt een fantastisch dorp en supervriendelijke mensen.
Het motoren is eigenlijk maar saai, je hoort enkel het geronk van de motor. Of er staat geen wind en als we wind krijgen dan hebben we die tegen. Tot nu toe zijn we zelfs nog geen andere zeilboot tegen gekomen. Bij Lamin Lodge liggen er wel enkele, maar deze mensen hebben geen intentie verder te willen gaan.
Als afleiding vangen we torren die zich overal verschuild hebben. We moeten wel op blijven letten dat we niet in vissersnetten varen want op sommige stukken liggen de netten bijna over de gehele breedte van de rivier. Boeien hebben ze niet en ze gebruiken van alles, zoals lege waterflessen, jerrycans en stukjes tempex.
De bedoeling was bij Elephant Island ( waar geen olifanten zijn) te ankeren, maar met de laatste 2 uren stroom tegen halen we dat niet voor de schemer. We zijn uitgeweken naar Sea Horse Island, waar we ook mooi liggen. Een vermoeiende tocht.
----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com