zaterdag 5 november 2011

Sea Horse Island


Vanmorgen werden we niet gewekt door vogels of onze wekker, maar door het gezang van een moskee in de buurt. We wilden vandaag toch vroeg weg om van het opkomend getij te profiteren. Dit was trouwens de eerste nacht dat er een verkoelende bries stond, dus we hebben eindelijk eens kunnen slapen.
Tegen ochtendschemer zijn we van Tendaba vertrokken en liggen nu voor anker ten zuiden van Sea Horse Island in the middel of nowhere. Heerlijk rustig en je hoort enkel de geluiden van vogels. Heerlijk rustig, ja dat dachten we. Om een bepaalde tijd komt er een pirogue vol net mensen en materialen voorbij. Blijkbaar een pont voor de bewoners hier. Ze varen kort langs onze boot en zwaaien uitbundig. Je zwaait terug en ziet weer een big smile op hun gezichten:-).
Eindelijk is de rivier smaller en is het zo leuker om te varen. Nu varen we trouwens op zoet water.
Onderweg kwamen we nogal wat vissers tegen die in de pikkende zon hun werk deden. Het is hier HEET. Momenteel 39 graden, maar de luchtvochtigheid is lager (20%) zodat we iets minder zweten. We hebben 7 uren van het getij kunnen profiteren en na 7 uren ben je het wel beu, morgen gaan we wel weer verder. We zijn blij dat we zonneflappen voor onze bimini, buiskap en dek hebben gemaakt. Anders hou je het hier niet vol!
Bij elke tocht ontdekken we weer andere dieren. Zo hebben we nu meerder vis-arenden gespot en ook vele kingfishers. Ja, ja we hebben foto's;-).
Het landschap is trouwens ook veranderd, de mangroven zijn hoger en we zien meer riet. Nog enkele dagen en dan hopen we hippo's te zien.
In dorpen zien we ook wel hippo's lopen, maar die zijn van een andere soort;-).
Als je naar de home-pagina gaat klik je op 'positie' en zie je waar we zijn. En voor C&P, de tijd staat daar ook aangegeven;-)
Onze digitale zeekarts CM93-2010) wijkt nu pas af, maar het is toch makkelijk navigeren hier. De Admirality-charts hebben we nog niet echt hoeven te gebruiken.
----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com