vrijdag 4 november 2011

Tendaba.


Normaal maken de vogels ons wakker met hun gefluit, maar nu werden zij wakker van ons gefluit;-). Het was een hele stille kreek, geen vissers, geen toeristen en niemand die ons lastig viel. We hebben wel enorm veel mooie vogels gezien, maar we waren moe. Moe van de hitte en ook moe van het slecht slapen. Dit werkt niet echt positief op onze gemoedstoestand, zeker niet op en in een kleine ruimte. De ritten tot nu toe zjin vrij saai, dus we wilden maar een klein stukje de rivier op en hebben besloten Tendaba aan te leggen, waar we nu dan ook liggen. Eindelijk hebben we onderweg kunnen motorzeilen en liepen met stroom mee 7 knopen.
Onderweg kwamen enkele dolfijnen ons begroeten en gingen weer verder. Rond 11:00 uur UTC lagen we op anker. Voor Ella tijd om even een uurtje bij te slapen.
Tijdens de rit hebben we voetballen opgeblazen, kleurpotloden en balpennen klaargelegd voor een school hier. Denise en Etienne ( www.laluna.nl) vermeldden op hun site dat je contact op kon nemen met hoofd school, genaamd Bakary Trawally.
Met materialen en een lege waterkan zijn we naar een betonnen pier gegaan waar kinderen ons al op stonden te wachten. Minty, minty riepen ze. Wat later liepen ze al kauwend aan onze handen;-). Na wat rondlopen en navraag konden we plaats nemen op een stoel en werd Bakary gehaald.
We werden uitgenodigd om binnen te komen zitten en hij vertelde dat de kinderen hier vanaf 3,5 jaar naar school gaan. Ouders werken zomers in rijstvelden en kunnen zo het uniform van hun kind betalen (en natuurlijk voor het levensonderhoud). De school is enkel 's morgens open en 's middags gaat het hek dicht en moeten ze op de schoolplein spelen. De spullen waren erg welkom en we merkten dat ze hier erg blij mee zijn. Helaas hebben we een tocht naar een kreek af moeten slaan, maar de volgende keer moeten we bij hem komen eten;-). Water wordt hier gehaald vanaf een tappunt die enkel 's morgens en 's avonds even in werking wordt gesteld. Van Bakarey kregen we water en werd onze kan gevuld. De waterkan werd naar ons bijbootje gebracht want die mochten we niet zelf dragen. Soms voelen we ons best oncomfortabel.
We hebben onderhand wat armoede gezien, maar de mensen in Tendaba zijn echt straatarm! En toch..... wat zijn de mensen ontzettend vriendelijk en je ziet ze de hele dag lachen.
Buiten Tendaba-dorp heb je een resort voor birdwatchers. Stel je er niet teveel van voor, maar voor de locals straalt deze resort rijkdom uit. Hier hebben we 'bushpig' ( zo'n leuk zwijntje uit de film De Leeuwenkoning) gegeten. En het smaakte voortreffelijk;-) Vanavond liggen we weer vroeg horizontaal en morgenvroeg proberen we de vogels weer te wekken.
----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com