maandag 7 november 2011

We liggen tussen de hippo's.


Gisteravond kregen we nog bezoek van negertjes. Ze sprongen in z'n blootje van de steiger en zwommen onze kant op. Er kwamen ook nog enkele houten kano's met jongetjes, dus een drukte van jewelste. Ze hielden zich aan onze boot vast en riepen 'toebab' en hadden de grootste lol. Nadat we ze duidelijk konden maken dat we morgen weer aan wal kwamen, dropen ze af. He, he even geen kids;-) Rust dus!
Het koelde goed af en hebben heerlijk geslapen op nog geen 50 meter van een Afrikaans dorp. Een gave ervaring!
De volgende ochtend zijn we aan wal gegaan en hebben om 8 uur UTC aangeschoven aan een ontbijt bij Ibrahim. Ella had nagellak meegenomen en heel veel meisjes lieten hun nagels door Ella lakken, ze hadden de grootste lol. Sommige kinderen hebben blijkbaar nog geen blanke gezien, want die waren echt bang. Of we zagen grote bange oogjes of ze begonnen te huilen als ze naar ons keken. Vandaag waren de kids wat aan ons gewend en waren niet zo opdringerig. Ze zijn gewoon erg lief en willen je allemaal vasthouden.
Na een heerlijke thee kregen we eerst een jerrycan water en nog een rondleiding door het dorp en over een stuk land van dit dorp. Daar zagen we nog een groep baboons op een afstand van 100 meter. Ibrahim maakte lokroepen en we hoorden een mannetje luid terugbrullen ( WAAAHOEEE fonetisch) Wederom een prachtige ervaring en ook hoe je ze van tak naar tak zag springen. Het waren behoorlijke grote apen. De natuur bij Kadung Tenda is werkelijk fantastisch. Voor vertrekkers, maak hier echt een stop en neem de tijd!
Later moesten we mee naar de vader van Ibrahim, het dorpshoofd en daar keken we toe hoe een geit levend zijn kop werd afgesneden. Niks meer, maar ook niks minder. Ook hiervan hebben we foto's mogen nemen.
Tja , na wat uurtjes kregen we een heerlijke feestmaaltijd voorgeschoteld en moesten alles opeten. In plaats van geitenvlees, hebben ze kippenvlees voor ons bereid. Een heerlijke maaltijd en we zaten echt propvol. Man, wat een belevenissen allemaal..... Normaal zijn vakantiereizen georganiseerd en trek je je nadien terug in je hotelkamer. Wij worden opgenomen in een gemeenschap en slapen daar. Een wereld van verschil.
Omdat het getijde later in de middag keerde en we eigenlijk toch wel verder wilden ( aan land was het SMOORHEET) hebben we Ibrahim en de mensen daar bedankt. En dat waren er nogal wat;-). Kudang Tenda is een echte aanrader en echt Afrikaans. Geen huisjes, maar lemen hutten. Geen keuken, maar koken op open vuur.
We zijn een klein stukje verder gevaren naar Bird Island. Volgens Pilots zouden daar hippo's zijn en net toen we de hoek omkwamen zagen we 5 hippo's liggen. Daar liggen we nu tussen. Ze komen geregeld boven water om lucht te happen en knorren enorm hard. Ze zijn best schuw en blijven op een mooie afstand. Hier blijven we nog even liggen voordat we verder gaan. Dit is genieten met een grote G;-)
----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com