dinsdag 27 december 2011

10e dag.

We hadden na de storm en passeren van de helft enkele glaasjes Cava genomen, een goed slaapmiddeltje. Slapen ging alleen als we vastgepropt lagen tussen kussentje. 's Morgens was de zee nog ruw, een zee op stelten. Grote golven, kleine golven die elkaar kruisden en er puntjes ontstonden. Een afleidingsmanoeuvre voor Vrijheid die niet meer wist wat te doen en alle kanten opklotste en botste.
Nu duurde het wassen dubbel zo lang, het was nodig na peentjes zweten van gisteren. We hadden ons voorgesteld een constante wind uit dezelfde richting te krijgen met uit dezelfde richting komende golven. De passaatwind. Vanmorgen zagen we voor het eerst passaatwolkjes, zouden we toch echte passaat gaan krijgen? Dit is echt geen pretje, zeker niet met kermis op zee. Het eten smaakt zelf niet, niks smaakt. Als je uit balans raakt vlieg je een kant op en mag je blij zijn als je je ergens vlug aan vast kunt houden. Zo niet, dan turf je weer een blauwe plek erbij.
De laatste dagen was de lucht vreselijk grijs, vandaag schijnt de zon volop. Een pluspuntje. Momenteel meten we 32 graden in de boot, geen witte kerst;-).

Tijdens het controlerondje bemerkten we dat 1 van de 3 bevestigingsbouten van de helmstok eruit was en speling op de helmstok zat. Gelukkig was deze bout in de putsemmer gevallen en konden we die weer bevestigen en moesten nog 1 bout aandraaien. Beetje lullig als de helmstok los zou schieten of erger nog, zou breken. Checken, checken en dubbel checken.
Door o.a. de storm, in ieder geval niet van de angst, kwamen er emoties los en rolden tranen over Ella's wangen. Ze baalde van het zo op zee zijn en wilde oma zijn en zich oma voelen. Een stelling waar ik (Erik) helemaal achter staat. Ik wil opa zijn en mij opa voelen. We missen het samen zijn en het ook vieren van kerst met de familie en zeker ook met vrienden. We missen het lekker samen op een bank te hangen, samen in bed te liggen. Hier wordt het gevoel van gemis vele malen versterkt.

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com