woensdag 28 december 2011

11e Dag.

Gisteren: Wind afgenomen, oceaan een grote klotsbak. We hadden zegge en schrijven 1 uur een constante wind met constante golven van achteren. Beginnende passaat hopen we. De andere 2 schepen hebben die namelijk wel. Hopelijk vandaag beter. We worden er knap vervelend, ook tegen elkaar.
In de middag weer BEET. Oei, wat een kanjer nu. Zonder enig gevecht ging deze vis er vandoor. Met 2 handen moest de hengel vastgehouden worden die zo krom stond als een boog. Meer rem op de reel mocht niet baten, zelfs daar trok de vis doorheen. Dan het uiterste op de rem. Tik,tik tik... knap, weg lijn, weg aas. De onsportieveling. Morgen nieuwe ronde, nieuwe kans.

In het verhaal van dag 5 schreven we dat we de 15e graad Noorderbreedte zijn gepasseerd en dat hierbij de klok 1 uur teruggezet werd. Dit kan natuurlijk niet en moet de 30e graad Westerlengte geweest zijn ( beetje opletten bij positie he;-). Bij het passeren van elke 15e graad westerlengte, richting het westen, gaat de klok 1 uur terug. Vanacht zijn we de 45e graad Westerlengte gepasseerd en mocht de klok weer 1 uur terug. Benieuwd wie deze fout is opgevallen. Internet straks biedt uitkomst;-).

We verwachten in de eerste dagen van 2012 aan te komen in Parimaribo. Dan hebben we bijna 7000 Nm op de teller staan, bijna 13.000 kilometer.

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com