donderdag 29 december 2011

12e Dag.

Gisteren stond er echt een constante wind, niet zo vlagerig. De zee had momenten van rust en meer momenten van kermis. Of dit went? Nee, we accepteren het en laten dit gebeuren over ons heen gaan. We vloeken geregeld als er een zijgolf tegen de boot klapt. Het geschommel en de constante bewegingen zorgen dat je steeds je evenwicht/balans verliest en je dan geregeld op elkaar afreageert. Zeer vermoeiend allemaal. Wat zal het straks weer heerlijk zijn als we op anker liggen;-).

We merken wel dat er land ' in de buurt' is. Buiten stormvogeltjes zien we meer soorten zeemeeuwen en ook een Jan van Gent. De meeuw met de spitse staart ( volgens ons een tropical bird) hebben we ook weer gezien.
Jullie tellen de dagen af van dit jaar, wij de dagen waarop we Suriname bereiken. Liever gezegd, we kijken er naar uit. We kijken er naar uit:' Land in Zicht!' te kunnen roepen. Bijna 2 weken zitten we op een hobbelige boot wat bepaald geen pretje is.

Even enkele stappen terug. Waren we niet als onervaren zeilers begonnen? Eerst angsten uitgestaan op de Noordzee, toen de Golf van Biskaje met haar megagrote golven en gevaarlijke reputatie, de Spaanse en Portugeze westkust met kapen die wind flink aan laat wakkeren, de ruige Marokkaanse kust, de Canarische Eilanden met al haar acceleratiezones, de trip richting Kaap Verdie met akelige kruiszeeen met een terugkeer. Hetzelfde jaar nog een keer, maar nu richting het fantastische Gambia. Hierna een 'harde' tocht aan de wind naar kaap Verdie en nu na een storm die hier niet thuishoort...... bijna in Zuid Amerika. We worden nog eens echt ervaren zeilers;-).

Met het thuisfront ( onze goede vrienden Han&ingeborgh, Carli&Pascale en in mindere mate die kids van ons:-)) hebben we dagelijks via Sailmail contact. Dat werkt goed voor het moreel aan boord en we zijn hen hiervoor zeer dankbaar. Straks lezen we natuurlijk ook graag de emails van anderen, ook daar kijken we erg naar uit. Hoe was de kerstborrel bij de GRV?;-)

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com