vrijdag 30 december 2011

13e Dag.

Oei, de 'dertiende' dag.... In de nacht van woensdag op donderdag kregen we meer wind en moest de genua gereefd worden. Het ging te hard en we wilden een beetje slapen.
's Morgens bouwden de golven op, zo rond 3-4 meter hoog, die nu uit 1 richting komen. Toch wel iets plezieriger. De wind trok ook meer aan, nog iets meer reven. De voorspellingen geven een 6 Bft aan, dus dat klopt wel aardig. Ondanks dat we met een gereefde genua zeilen behaalden we een dagrecord van 143 Nm, voor ons niet slecht. Afgelopen nacht hoorden we langdurige gesis van brekende toppen, waarvan enkele in de kuip belandden. Het was weer eens een gekkehuis buiten. Het lijkt erop dat we stroming tegen hebben ( gezien snelheid). Wind tegen stroom geeft akelige golven.
Helaas gisteren weer visverbod gekregen, de hengel bleef binnen in de beugel hangen. Het ander hengeltje trouwens ook. Ooit gepoept ( zowel Nederlands als Belgisch) met een flinke handicap? De kunst is zo min mogelijk te bewegen en je proberen zo schrap mogelijk te zetten;-). Het resultaat mag er wezen:-).
Ondanks het oncomfortabel leven lukt het broodbakken ( in een echte Wonderpan) prima. Ella zorgt er voor dat we zo elke dag vers brood in huis hebben. Zo komen we onderhand een beetje door onze pindakaas voorraad heen;-).

Gisterochtend hoorden we een vreemd geluid wat leek op een knal. Vlug naar buiten en wat bleek? Een van de lijnen van Albycootje die aan de helmstok is bevestigd was gebroken. Vrijheid was losgeslagen en ging aan de haal. Wel de verkeerde kant op. De teugels werden opgepakt en met wat ophoudingen werd ze weer in de goede richting gestuurd. Gelukkig hebben we bijna alles reserve aan boord, zo ook lijnen voor de windpilot. Albycootje kan er weer even tegen aan. Het ander lijntje is preventief vervangen.

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com