maandag 26 december 2011

9e Dag.

We zijn over de helft met een zeer stormachtige 1e kerstdag. De hele nacht waaide het flink, daar hebben we gisteren al over geschreven. Rond een uur of 9 AM UTC zag je de golven meer en meer opbouwen en trok de wind enorm aan. Je hoorde de wind in de verstagingen fluiten en van de brekende golftoppen zag je het schuim als strepen over het water waaien. De golven waren zeker 5 meter hoog en nu weten we wat de term huizenhoge golven betekent. Man, wat een heksenketel. De storm duurde zeker tot 3 uur pm UTC.
De genua hadden we flink gereefd tot een klein zeiltje om snelheid uit te boot te halen. Rond 5 knopen snelheid was mooi genoeg om Vrijheid veilig de golven de laten nemen die onder haar door rolden. Zaterdag hadden we uitschieters naar een 8 Bft, maar zondag constant deze wind met daarbij flinke vlagen. Geen leuk presentje op 1e kerstdag.
We voelen ons zeer veilig in ons huisje. Albycootje werkte echt super met deze harde wind zodat Vrijheid geen moeite had met haar koers. Zo vlug als we de golven zagen opbouwen, zo vlug bouwden ze gelukkig weer af en dan nog was de zee ruw.

De weersvoorspellingen waren 26 knopen, de gemeten windsnelheden Kostat 40 knp en Dikke Druyff 36 knopen. Glazen bol kapuut? De komende dagen is het weer rustiger, als het goed is;-).

De kerstboom blijft in de verpakking, onze hoofdjes staan er niet naar. Kerstontbijt 1e kerstdag: vliegende cruesli, dus ruimwerk. Nadien onze eigen gebakken broodjes gegeten met een gekookt eitje en een blikje ijsthee erbij, 's avonds blikvoer. Vanacht en vanmorgen nog een rommelige zeer en beide pijn in de onderrug door het gerol op de bank pffff. We hadden de kerstdagen anders voorgesteld. Geef ons maar kerstdagen met familie en vrienden! Iedereen fijne kerstdagen;-).

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com