donderdag 19 januari 2012

We gaan het binnenland in.

Maandag hebben we ons anker opgehaald en zijn samen met Kostat naar Domburg vertrokken waar we nu aan een moorring liggen. Domburg is echt een hele gezellige ontmoetingsplaats van zowel de Surinamers en Hollanders. Op een pleintje hier heb je enkele Surinaamse/Javaanse eettentjes en een supermarkt, dus meer moet het niet zijn;-). Bovendien is het hier erg mooi en erg groen. Echt Suriname!
Gisteren zijn we met de bus, samen met Fred, naar Paramaribo geweest om een generator aan te schaffen. Ga daar maar eens een generator zoeken. Om te voorkomen dat we uren rond zouden lopen hebben we een chauffeur (Roberto) gebeld die ons op verschillende plaatsen heeft gebracht. Alles is hier 110/120V dus het was een hele zoektocht. Een naaimachine op 220V hebben nog niet kunnen vinden.
Verder hebben we Vrijheid onderhanden genomen en flink gewassen en gepoetst. We hebben hier zoet rivierwater waar we ons zelfs ook mee douchen. Eindelijk onbeperkt water gebruiken;-).

Vandaag hebben we zelf een reis naar het binnenland geregeld. Inmiddels hebben we hier een aardig netwerkje waardoor dit mogelijk is. We gaan enkele dagen de jungle in! Vandaag heeft zelfs iemand voor ons antimalaria tabletten gekocht in Paramaribo EN hier afgeleverd. Morgen worden we door deze aardige man (Pim) naar een verdere bestemming gebracht en gaan verder met een korjaal (bootje) het binnenland in. Het zal enkele dagen duren voordat we weer bereikbaar zijn. Zodra we weer terug zijn zullen we een internetkaart kopen zodat we foto's kunnen plaatsen van deze tocht en ook nog van onze oversteek.

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com