zondag 15 april 2012

Pigeon Island en Green Flash gezien!

Steeds komen we mooiere snorkelplekken tegen. Pigeon Island Anchorage is echt een fantastisch plek, een aanrader zowel om te duiken als om te snorkelen. Waar op andere plekken dode koralen te vinden zijn, hier vind je die niet. Alles leeft hier en het ene koraal is nog mooier en groter dan de andere. Gisteren hebben we meerdere koraalduivels (zeer giftige vissen), octopussen, duizenden vissen en tientallen zeeschildpadden gezien. Zelfs meer zeeschildpadden dan we op Tobago Cays gezien hebben.  

Klik hieronder voor het verder verhaal en om enkele filmpjes te bekijken van het onderwaterleven op Pigeon Island en het verhaal over 'green flash'. Kijk ook even 2 berichtjes terug waar we foto's bij hebben geplaatst. Ja, eindelijk weer eens internet;-). Zo traag dat al het werk van deze blog 4 uren in beslag heeft genomen, hoezo traag internet?Zeeschildpad.
Koraalduivels.
Koralen.

‘Green Flash’. We hadden er al veel over gehoord en gelezen. In deze gebieden kun je die zien bij zonsondergang. Voorwaarde is wel dat de lucht helder moet zijn en niet bij elke zonsondergang zie je een green flash. Wat de oorzaak van dit fenomeen is, is ons onbekend. Vaak zaten we als de twee oudjes van de Muppet-show in de kuip naar schitterende zonsondergangen te kijken, maar zonder een ‘green flash’. Met een verrekijker zou je die beter waar kunnen nemen. Gisteren was het dan zover en Erik heeft met de verrekijker de ‘green flash’ gezien en Ella vandaag. Een zeer apart natuurfenomeen. Zodra de zon meer dan de helft onder is, zie je de zijkanten van de zon groen kleuren. Hoe verder de zon onder gaat hoe groener de zijkanten van de rode vuurbol naar binnen trekt en net voordat de zon ondergaat is het restant zon helemaal groen. Zodra je dit ziet gaat de zon ook meteen onder. Schitterend!
Vandaag zijn we verder gegaan en liggen bij Deshaies.
Foto van Wikipedia.