zaterdag 23 februari 2013

Tegenvallers.

Reizen is niet alleen rozengeur en maneschijn. Je krijgt ook tegenvallers te verwerken, van klein tot groot. That's life. De kunst is hier mee om te weten gaan;-).

Mini-tegenvallertje: De pomp van het toilet zat muurvast. Na enkele uren werken in een zeer kleine en hete ruimte is de unit vervangen met diverse onderdelen. Voorlopig geen geklus meer aan de pot;-)
Tegenvallertje: Donderdagochtend zijn we op pad gegaan om lederschildpadden te bekijken. We zijn naar Gran Riviere, de plaats waar de meeste lederschildpadden 's nachts op strand komen om daar hun eieren te leggen. Deze 1 ton wegende kolossen doen er ongeveer 2 uren over om aan land te komen, eieren te leggen en weer het water in te gaan. Om een lang verhaal kort te maken. We hebben totaal 8 uren gereden op een afstand van 300 kilometer op wegen met flinke gaten. Vanaf 's middags 3 uur tot s' nachts 3 uur gewacht, geen schildpadden:(. Hierna zijn we naar Matura Bay gereden, ook een beschermd gebied waar ze moeten komen, geen schildpadden. Vrijdag om 8 uur kwamen we een beetje teleurgesteld en kapot thuis. Waarschijnlijk waren we te vroeg voor het seizoen. Dat is de natuur;-). De voordelen: Een prachtige (nacht)rit door de regenwoud en diesel en benzine tanken is een genot. 1 liter diesel a 20 eurocent, een liter benzine 0,30 eurocent. Goed dat we jerrycans hadden meegenomen.
Tegenvaller: Onze bootverzekeringsmaatschappij Unigarant heeft een tijdje geleden besloten alle verzekeringen (WA+Casco) met werelddekking en Caribische Gebied te beƫindigen. Voor ons geldt dat per 1 maart 2013. Onze tussenpersoon is het nog niet gelukt een alternatief aan te kunnen bieden. Bij Unigarant hebben we om uitstel gevraagd, maar kregen daar een negatief antwoord op. Afgelopen weken hebben we zelf ook diverse instanties aangeschreven en hopen komende week op een positief antwoord. Deze tegenvaller heeft ons toch wel enkele slapeloze nachten bezorgd. Maar ook hier gaan we vanuit dat dit goed gaat komen. Eerder zullen we Trinidad niet verlaten. Hier hebben we gegarandeerd goed internet. Onze verdere plannen zullen we aanpassen;-).

Echte grote tegenvallers hebben we nog niet gehad;-). Citaat voor het boek voor Dummy's ' Leren omgaan met teleurstellingen'.