dinsdag 5 maart 2013

Bijgestelde plannen.

Links Legacy en rechts Cmos, twee zusterschepen gebouwd in Trinidad.
Afgelopen zondag hebben we samen aan een zeilrace meegedaan op de Cmos. Een race die om 10 uur begon en tot 18 uur duurde. De route liep om het eiland van Chacachacare, het laatste eiland van Trinidad wat tegen Venezuela aan ligt. Tussen dit eiland en Venezuela was een behoorlijke stroming waar de meeste zeilboten last van hadden. Voor ons duurde het zeker 1 uur om rond een baken te komen. Maar daarna vloog de Cmos over het water en haalde het laatste stuk 5 zeilboten in. Tijdens de race zagen we tientallen zeer donkere en kleine dolfijnen de Cmos naderen en uit het water springen. Werkelijk een fantastisch moment waar we een tijd van hebben kunnen genieten. Na de race zijn we met enkele bemanningsleden een hapje wezen eten waarna we moe en voldaan in ons mandje kropen. Het was voor ons een onvergetelijke dag en een hele ervaring om eens te zien welke enorme krachten een tuigage van een zeilboot kan verdragen.

Klik hieronder voor het verder verhaal.

We liggen nog steeds in Trinidad en dat heeft verschillende reden. Eigenlijk was het de bedoeling vorige week te vertrekken, maar onze bootverzekering is nog niet rond. Nog steeds een zeer vervelende situatie. Omdat we hier bij TTSA aangaven te willen vertrekken, sprak de voorzitter (Reggie, eigenaar van de Legacy)) van de vereniging ons aan. Hij gaf ons tips hoe we het meest beste richting St.Croix (US-Virgin Eilanden) konden zeilen. Reggie heeft ons een voorstel gedaan die Norman( vicevoorzitter en eigenaar van de Cmos) al eerder heeft gedaan. Het voorstel is om met meerdere zeilboten, waaronder de Legacy en Cmos, over 3 weken richting Grenada te gaan waar een race wordt gehouden en wij als crew op de Cmos mogen racen. Hierna gaan we in konvooi naar Bequia, waar ook een race is en we ook daar mee mogen racen op de Cmos. En verder daar? Liming with our friends;-) Een typische uitspraak in Trinidad: Vrienden die met elkaar relaxen;-) Deze unieke uitnodiging hebben we niet afgeslagen. Dit gaat een ervaring worden om nooit meer te vergeten. We zeilen met Vrijheid wel mee naar de eilanden maar racen niet met haar. Na 2 april scheiden onze wegen. Onze vrienden gaan naar huis en wij gaan verder richting de US-Virgin Eilanden en Puerto Rico.

We hebben nog een belangrijke keuze gemaakt. Dit jaar gaan we onze onvergetelijke reis na 3 jaar beƫindigen. Eind mei, begin juni zullen we vanaf het Caribische Gebied oversteken naar Bermuda om vervolgens de Oceaan over te steken richting de Azoren. Hierna gaan we richting Nederland waar we in augustus aan willen komen. Ja, jullie lezen WE. Ella heeft besloten alsnog mee te gaan. Zo kunnen we samen onze reis op een leuke manier afsluiten.