maandag 11 maart 2013

Weer de mast in.

Nee, nu niet op onze boot maar op de Just-Now van Bert en April uit Texas. Ze hadden onze kunsten gadegeslagen en zochten iemand die een lamp in hun mast wilde vervangen. In deze omgeving willen namelijk weinig mensen de mast in;-). Na anderhalf uur in de mast te hebben gezeten was het klusje gefikst.Er moest namelijk eerst een passend lampje gekocht worden. Maar goed dat Erik zich ingesmeerd had met een 'sunblocker'.
Afgelopen week zijn we nog steeds druk bezig geweest met onze bootverzekering. Na vele afwijzingen hebben we uiteindelijk een offerte ontvangen van Concordia De Keizer, waar we overigens steeds snelle reacties van krijgen. Een voorwaarde van de verzekeraar is dat ze een recent survey-rapport willen hebben waaruit blijkt dat Vrijheid in goede staat verkeert en er weinig tot geen gebreken zijn. Daar maken we ons in ieder geval geen zorgen om.
Dit weekend hebben we een erkende surveyor gevonden die, als het goed is, a.s. woensdag onze boot komt keuren. Hierna duurt het nog 5 werkdagen voordat we een rapport hebben en hopelijk is de verzekering voor 22 maart rond zodat we Trinidad kunnen verlaten om naar Grenada te zeilen.