vrijdag 31 mei 2013

Dag 12.

Gistermorgen rond 5 uur, na het opvragen van het weer, kwam Erik op het idee de hengel uit te gooien. De wind was iets afgenomen. Niet veel later rolde de lijn van de reel. Djieeeeeeeeeee, beet! Na een kwartier vechten kwam een flinke tonijn boven water die aangehaakt werd met de gaffel. Nee, deze tonijn kreeg geen lekkere rum van Trinidad over de kieuwen om hem te verdoven, zonde. De houten hamer van Lex kwam te voorschijn en met 1 welgemikte klap kwam een eind aan het lijden voor dit dier. Deze tonijn was ruim 10 kilo en mat 66 centimeter schoon aan de haak. Geen sushi deze keer want deze had wormpjes in de buik. Vissers in Talliarte hadden ons hiervoor al gewaarschuwd. Je zult wel denken, gatver. Maar een traiteur in Nederland snijdt dat gewoon weg en verkoopt het in de winkel. In St. Maarten kost 1 kilo file 44 euro. In Nederland weten we dat zo niet.
Voor 3 dagen hebben we tonijn op ons menu. Of gebakken en als we in een windstilte komen gaat de BBQ aan. Weinig kunnen zeggen dat ze dat ooit gedaan hebben;-).
Afgelopen nacht was het helemaal windstil. We zaten in een hogedruk gebied en willen daardoorheen om morgen een Westenwind op te pikken.

Vandaag is het een bijzondere dag. Lisette en Willem gaan trouwen. Helaas kunnen we er niet bij zijn maar zonder ons wordt het een onvergeteleijke dag voor hen. In gedachte zijn we bij hen;-). We wensen ze al het geluk van de wereld.

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com