zondag 9 juni 2013

Dag 21.

We zijn al 3 weken onderweg en het vreemde is dat het begint te wennen. Natuurlijk zijn we blij als we aankomen bij Horta op de Azoren al zal dat nog 5 dagen duren. Omdat we iets om moesten om wind te vangen en over de golven hobbelen neemt meer afstand is beslag.
De tropisch storm Andrea is samen gegaan met een Lage-drukgebied en is in sterkte wat afgenomen. Er vormt zich boven ons wel een storm. We krijgen hiervan wel een staartje mee, maar dat is goed te doen. Maandagavond wordt op onze positie de piek verwacht en daarna komen we vrij vlug in rustigere vaarwater;-). Op het Transatlantisch Netje is Erik de weerman. Faxkaarten binnenhalen, deze goed onderzoeken en analyseren kost veel tijd, maar is leuk werk. De dankbare luisteraars zitten dan ook met gespitste oren te luisteren;-).
Het gaat echt prima aan boord en hebben gisteren genoten van een schitterende zeildag. Het grootzeil stond aan stuurboord ( rechts) en de halfwinder aan bakboord ( links), een zogenaamde 'melkmeisje'. Hierdoor konden we met 5 knopen vooruit. Als je dan nog door dolfijnen begeleid wordt, kan je dag niet meer stuk.
Nog geen 500 NM meer en dan zijn we in Europa, dichter bij onze kids, vrienden en familie. We kijken er echt naar uit om iedereen weer te omhelzen. Van de andere kant missen we onze vrienden in Trinidad weer, maar hen gaan we zeker en vast weer opzoeken. Ja, Trinidad heeft erg veel indruk op ons gemaakt.

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com